Mirades de Dona, un projecte de fotografia participativa pel 8 de març

REDACCIÓ
Publicat: 
22-02-2021
Actualitzat: 22-02-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mirades de Dona, un projecte de fotografia participativa pel 8 de març

'Mirades de dona' a l’Alta Ribagorça és un projecte de fotografia participativa en motiu del dia 8 de Març, dia de la dona treballadora, amb un objectiu molt definit: donar visibilitat a la tasca de la dona a través de fotografies quotidianes fetes per les dones que resideixen en aquesta comarca, per tal de convertir-les en emissores i protagonistes del missatge quotidià i natural que volen traslladar.

A través de les fotografies fetes per elles mateixes, amb la missió concreta de plasmar alguna escena quotidiana del seu dia a dia (que sigui una imatge natural), es persegueix aconseguir una radiografia real de les diverses mirades i realitats existents a la comarca on la mirada de la dona és la protagonista.

Mirades de dona Alta Ribagorça

El SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i l’Oficina Jove de l’Alta Ribagorça impulsen aquesta iniciativa amb l’objectiu de potenciar la part més artística de les dones i convertir-les en les protagonistes de la seva pròpia història, fent que es desperti la faceta més expressiva també de les joves i adolescents. La proposta vol oferir a les dones la possibilitat de compartir les seves mirades, pensaments, veus i vides diàries a través de la fotografia.

Per tal de visibilitzar les diferents realitats que mostrin les fotografies, se’n farà difusió en format paper i es proposarà als tres municipis penjar les obres recollides pels carrers, a mode d’una gran exposició a l’aire lliure, viva i dinàmica. D’aquesta manera els vianants podran trobar-les de manera casual i establir aquest nexe de comunicació visual de les realitats de la dona emissora a la persona receptora. Així mateix també es plantejarà als ajuntaments la possibilitat que cadascun decideixi l’espai més adient per exposar-les.

A la vegada, es penjaran totes les fotografies a les xarxes socials de l’Oficina Jove, de manera individual i mitjançant un vídeo que reculli totes les mirades de dona.


Comparteix

També t'interessarà