Mobilització a favor del moviment Okupa a l'enderrocar La Chispa

S.E.
24-11-2017
  • Mobilització a favor del moviment Okupa a l'enderrocar La Chispa
  • Mobilització a favor del moviment Okupa a l'enderrocar La Chispa
  • Mobilització a favor del moviment Okupa a l'enderrocar La Chispa

Una vintena de persones es van concentrar aquest dijous al vespre a la plaça Ricard Viñes de Lleida sota el lema "Desallotgem als poderosos" en contra de l'especulació immobiliària i en suport al moviment Okupa, que ahir va veure com un projecte vigent a Lleida durant una dècada quedava derruït en poc més d'una hora. Aquesta tarda, també han convocat una manifestació a les 19h que començarà a la Plaça Europa per protestar contra el desallotjament que va tenir lloc a primera hora del matí d'aquest dijous.

I és que el centre social okupat La Chispa, ubicat en una casa a la partida Alpicat, al costat de l’església de Montserrat i al peu de l’N-240, va ser desallotjat ahir, en compliment d’una ordre judicial, i en poc més d’una hora va ser també reduït a runa. L’edifici és propietat d’una immobiliària i havia estat okupat fa una dècada. Feia dies que els residents organitzaven “jornades de resistència”, però ahir van ser desallotjats per un exèrcit de mossos d’esquadra. Hi van anar una desena de furgonetes antiavalots, algunes provinents de Barcelona, i els agents van establir un perímetre de seguretat.

En el moment del desallotjament, hi havia tres persones a la casa, que no van oferir resistència i van retirar algunes pertinences, a pesar que asseguren que no els van mostrar l’ordre judicial. Dos joves van pujar a l’excavadora per intentar impedir la demolició, però van desistir després de la intervenció de mossos, i una desena que hi van acudir convocats a través de les xarxes van tallar uns instants l’N-240 a crits de “Contra l’especulació, okupació”, però els agents els van envoltar i ho van evitar. Una de les okupes va dir que La Chispa era “un espai de contrapoder i de lluita, i l’enderroquen perquè l’Horta es vagi difuminant cap a una ciutat que arrasa amb tot el que no respon a interessos capitalistes”, i un altre va denunciar també especulació de la Paeria. Així mateix, una portaveu de la protectora Lydia Argilés va lamentar que no els avisessin per rescatar de la casa gats, gallines i un paó. Per la seua banda, el president de l’associació de veïns Montserrat, Joan Rogés, va afirmar que l’edifici havia estat “una casa emblemàtica, la Torre Espinós”, i va apuntar que no han tingut mai problemes amb el col·lectiu okupa.

El jutjat número 3 n’havia ordenat el desallotjament fa un any, que va ser recorregut, i, a més, quatre okupes van ser acusats d’usurpació i condemnats a pagar una multa de 450 euros cadascun, que l’Audiència posteriorment va rebaixar a la meitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...