Mollerussa augmenta els controls en els establiments comercials

ACN
09-04-2020
  • Mollerussa augmenta els controls en els establiments comercials

L'Ajuntament de Mollerussa augmentarà entre aquest dimecres i dissabte els controls per part de la Policia Local en els establiments comercials que tenen permís d'obertura per vetllar que s'apliquin les mesures de seguretat i higiene establertes en previsió d'un increment de la concentració de persones fent la compra en ser divendres i dilluns festiu. Les mesures aplicades fins al moment a la localitat han contribuït a l'estabilització en 29 els casos positius i en 7 les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus a la capital del Pla d'Urgell, mentre que una persona s'ha curat. Tot i això, des de l'Ajuntament i el CAP de Mollerussa insisteixen en demanar a la ciutadania que s'extremin les mesures de confinament.
La Policia Local ha denunciat des de dilluns a dues persones per no respectar el confinament sense motiu justificat, sent en total 83 les actes de denúncia aixecades des de l'inici de l'emergència sanitària, amb una persona detinguda per incompliment reiterat. Les dades s'han donat a conèixer en el marc de la reunió periòdica del comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa, convocada per l'alcalde Marc Solsona, qui ha tornat a demanar que "no s'abaixi la guàrdia" per poder seguir controlant, en la mesura del possible, la situació d'alerta.

Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa (676 289 571), ha rebut fins al moment 317 trucades, que han derivat en 237 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren. Així mateix, també s'han efectuat 259 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats i es manté un contacte permanent amb les tres residències de persones vulnerables que hi ha a la ciutat i on no s'ha detectat cap cas de coronavirus.

També es manté actiu des d'aquest programa el servei d'àpats a domicili, que es va començar a prestar aquest dimarts i que ja ha tingut 10 usuaris, així com el que es fa en col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent que ja ha rebut 4 sol·licituds. Quant al servei activat per felicitar menors de 12 anys o gent gran que viu sola, ja s'ha donat resposta a 21 sol·licituds.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?