Mollerussa augmenta la recollida selectiva i es situa per sobre de la mitjana catalana

ACN
15-06-2021
  • Mollerussa augmenta la recollida selectiva i es situa per sobre de la mitjana catalana

La capital del Pla d'Urgell va generar l'any passat un volum de 7,9 tones de residus, un 7% més que al 2019. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha atribuït aquest augment a l'efecte de la pandèmia i al fet que la gent "va estar molt als seus domicilis". Un veí genera 1,48 quilos de residus cada dia a la ciutat, una mica per sobre de la mitjana catalana, que està en 1,44, i també per damunt dels 1,38 quilos al dia que es van generar al 2019. D'altra banda, millora l'índex de recollida selectiva, situat en el 48,3%, per sobre de la mitjana catalana, que és del 44,8% i prop de 20 punts superior al que hi havia al municipi al 2014, abans de la implantació dels nous contenidors, quan era del 29%.

Marc Solsona ha presentat aquest dimarts les dades de la memòria anual de la recollida de la brossa a Mollerussa. En aquest sentit, ha destacat la millora de la qualitat de la recollida selectiva, amb un "descens important" dels residus impropis. Al 2019 n'hi havia un 16% i l'any passat aquests van ser un 10% del total. L'alcalde ha volgut posar valor en el fet que s'ha generat més residus però per contra, la redistribució posterior d'aquest residu "s'ha fet millor".


Mollerussa, primera ciutat de l'Estat amb papereres de reciclatge interactives i solars

Així mateix, Solsona també ha assenyalat que hi ha la "percepció" que des del primer semestre de l'any s'ha millorat molt la gestió de les àrees de contenidors, sense una acumulació excessiva a fora dels mateixos. Un fet que en part, s'atribueix al sistema de vigilància que s'ha implantat amb una càmera fixa i una altra de mòbil.

D'altra banda, la deixalleria fixa que hi ha a la ciutat va rebre al 2020 un total de 3.104 usuaris i 9,8 tones de residus. A més, cal destacar que el 89% dels residus que s'han rebut en aquesta instal·lació s'han pogut recuperar. Per contra, la deixalleria mòbil no funciona tant bé, i el 2020 només va ser usada per 273 persones.

Una altra dada rellevant que ha destacat l'alcalde és la que tot i la pandèmia, l'any passat, la recollida de cartró comercial va ser superior en un 3% a la del 2019. Això significa, segons Solsona, que tot i que "el món estava parat" a nivell domiciliari, l'activitat comercial va continuar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta