Mollerussa confirma els dos primers casos de coronavirus

ACN
16-03-2020
  • Mollerussa confirma els dos primers casos de coronavirus i reuneix el comitè d'emergència

L'Ajuntament de Mollerussa ha reunit d'urgència aquest dilluns el comitè del Pla de Protecció Civil Municipal després de tenir la confirmació, per part de Salut, que dos dels 36 casos detectats a la demarcació de Lleida són a la capital del Pla d'Urgell. Es tracta de dues persones, amb pronòstic lleu i que es troben confinades a casa seva en permanent contacte amb els Servei d'Epidemiologia i el CAP de Mollerussa. Des del consistori, s'ha activat el servei Ajude(M)ollerussa per assistir a les persones vulnerables, ja siguin grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat i amb l'objectiu de prevenir l'expansió del covid-19.

La voluntat del servei és coordinar l'ajuda que el col·lectiu més vulnerable davant els efectes del virus pugui necessitar, a més de fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d'evitar riscos de contagi. Per això, es posa a disposició de les persones que ho necessitin un telèfon directe i s'ha fet una crida per trobar voluntariat. Aquesta iniciativa se suma també a les mesures adoptades dins el Pla de Protecció Civil de Mollerussa activat el dimecres passat per afrontar, també en l'àmbit municipal, el control de l'expansió de la malaltia.

A la reunió del comitè d'emergència, que s'ha fet per via telemàtica, s'han acordat diferents mesures de seguiment de la situació, entre les quals hi ha reforçar la comunicació cap a la ciutadania per tal que facin un aïllament domiciliari responsable i només surtin de casa en els casos que estan determinats per Salut. Així mateix, la Policia Local reforçarà la recerca activa per informar a les persones dels usos restringits de la via pública, així com també als establiments comercials autoritzats a obrir, perquè la ciutadania respecti l'aforament interior.

També es comprovarà que a les concentracions al carrer es mantinguin les distàncies de seguretat recomanades. Una altra de les mesures que s'han acordat ha estat desactivar la zona blava fins a nou avís i mantenir la supressió del mercat setmanal mentre duri l'emergència.

Mentre, pel que al servei Ajude(M)ollerussa, la seva voluntat és coordinar l'ajuda que el col·lectiu més vulnerable davant els efectes del virus pugui necessitar, a més de fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d'evitar riscos de contagi.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta