Mollerussa forma voluntaris per atendre animals abandonats

J. GÓMEZ
19-06-2019
  • Mollerussa forma voluntaris per atendre animals abandonats

L’ajuntament de Mollerussa ha organitzat tres sessions informatives per formar persones interessades a ser part d’una comunitat de protecció animal a la ciutat. L’objectiu és difondre el protocol a seguir i d’aquesta manera formar part d’aquesta xarxa social, en què els membres col·laboraran en la cura dels animals acollits al refugi temporal que s’ha habilitat en una nau municipal al costat de l’estació d’autobusos.

Així mateix, el consistori també ha activat el número de telèfon (973 603 852), que està connectat permanentment amb la policia local, per comunicar les troballes d’animals abandonats i poder així posar en marxa el protocol corresponent. Aquestes actuacions formen part de la primera fase d’actuació del Pla Integral de Protecció Animal, que es va aprovar en un ple al consistori i que té com a projecte final desenvolupar en un futur un refugi estable per a Mollerussa i la comarca. Les sessions formatives, que aniran a càrrec de l’entitat Nova Eucària, responsable de la redacció del pla integral, tindran lloc els dies 25 (d’11 a 13), 27 (de 19.30 a 21.30) i 29 de juny (d’11 a 13) a la Sala 5 de L’Amistat. Les inscripcions s’han de formalitzar a través del correu proteccioanimal@mollerussa.cat, en què s’ha d’indicar el nom i cognoms així com un telèfon de contacte.

Amb la creació d’aquesta xarxa de voluntariat, l’objectiu que es persegueix és que es pugui facilitar l’acollida o l’adopció d’aquests animals abans que se’ls hagi de derivar a la protectora i alhora també fer un exercici de transparència sobre la destinació dels animals recollits.

El consistori recull anualment al voltant d’uns quaranta gossos abandonats que actualment es deriven a tres protectores en virtut d’un conveni de col·laboració.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta