Mollerussa presenta el calendari firal d'enguany

REDACCIÓ
Publicat: 
09-02-2022
Actualitzat: 09-02-2022 10:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mollerussa presenta el calendari firal d'enguany

El president Marc Solsona i el director Xavier Roure presenten un calendari ‘normalitzat’ i expressen el desig de posicionar una vegada més Mollerussa com a líder-tractor de la política econòmica de les Terres de Lleida.

Reformulació del Patronat i modificació dels Estatuts per erigir-se en “principal eix i motor de promoció econòmica de la ciutat”.

L’ens firal presenta el seu calendari per al 2022 en la Trobada anual amb els mitjans de comunicació de Lleida.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha reivindicat aquest dimarts el lideratge de l’ens firal alhora que ha reclamat suport explícit i sinergies amb altres institucions. “Estem aquí, més vius que mai, amb ganes de fer moltes fires, molta feina i amb ganes de posicionar una vegada més Mollerussa com a líder-tractor de la política econòmica de les Terres de Lleida”, ha assenyalat l’alcalde, afegint que perquè això funcioni “cadascú ha de poder emprendre amb màximes potencialitats per poder competir amb igualtat de condicions”.

En el transcurs de la presentació del calendari de certàmens i activitats de Fira de Mollerussa per a aquest 2022 als mitjans de comunicació, acte que ha tingut lloc aquest matí a la sala annexa del Teatre L’Amistat, l’alcalde llançava el seu missatge de requeriment a “totes les institucions que aposten per les fires” que vegin Mollerussa com “un bon lloc on també poden invertir”, i donava un pas més enllà assenyalant que “si s’està planificant com han de créixer els ens firals i els recintes firals en el territori, estaria bé també tenir una mirada a aquella fira de referència –en al·lusió a la Fira de Sant Josep–, la més gran que hi ha i professional en temes agraris, i, des d’aquí, buscar aquestes complicitats en els termes que siguin possibles”.

En aquesta mateixa línia, Solsona ha recordat un cop més que, al marge de la subvenció rebuda per pal·liar els efectes per la Covid-19, la Diputació de Lleida és avui dia “l’únic estament públic que col·labora directament amb Fira de Mollerussa amb la seva subvenció anual de 135.000 euros”, mentre que el pressupost per a enguany se situa al voltant dels 800.000.

El portaveu de Fira de Mollerussa ha estat acompanyat pel director de l’ens, Xavier Roure, qui ha fet un repàs de l’any 2021 amb un primer semestre complicat, i amb l’ajornament de la Fira de Sant Josep al juny, i una segona part de l’any en què sí que es va poder mantenir el calendari.

En la seva intervenció, el director s’ha referit al fet que la pandèmia ha evidenciat la importància de les fires com a motor de l’economia, alhora que ha presentat un calendari per a enguany normalitzat i que arrencarà amb la 149a Fira de Sant Josep i el 41è Saló de l’Automòbil, del 18 al 20 de març, després que s’hagi decidit cancel·lar la Mollerussa Drone Party, la qual es feia al febrer, però que aquest 2022 no es desenvoluparà donada l’afectació d’aquest sector per la pandèmia. La resta de certàmens seran: la 32a edició de l’Autotrac, del 8 al 10 d’abril; el 27è saló Expoclàssic, 17 i 18 de setembre; el 21è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, el 25 de setembre; la 27a fira Autotardor, del 21 al 23 d’octubre, i la 15a Mollerussa Lan Party, del 4 al 6 de novembre.

Roure ha posat en valor el paper de promoció econòmica del Patronat com a col·laborador amb altres entitats per promoure iniciatives. Així, s’ha referit a l’organització de la Mobile Week a Mollerussa o la coorganització, al mes de maig, del 22è Congrés de l’Associació de professionals dels Espais Verds de Catalunya.

 

Reorganització del Patronat Fira de Mollerussa

A banda del calendari firal, l’alcalde Marc Solsona s’ha referit a novetats en les quals s’està treballant, sent una d’aquestes la “reformulació” del Patronat Fira de Mollerussa, una reorganització que comporta la modificació dels Estatuts del Patronat perquè aquest “esdevingui el principal eix i motor de promoció econòmica de la ciutat”. Aquest plantejament inclou a més, segons ha informat l’alcalde, un canvi de nom, passant a nomenar-se Patronat de Desenvolupament i Fires de Mollerussa, des d’on es treballaria i actuaria en conceptes com la transformació digital, la innovació o l’emprenedoria.

Del nou Patronat penjarien diferents potes, sent la principal la Fira amb l’organització de certàmens i l’establiment de col·laboracions. També s’inclou al nou ens l’Institut d’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa (Insemi), per al desenvolupament del qual es compta amb una subvenció del Ministeri d’Indústria i les obres del qual estan ja pendents de licitació. Aquest Institut “pivotarà”, segons ha indicat l’alcalde, amb els sectors empresarial, cultural, patrimonial, cultural i esportiu.

 

Amb la vista fixada en la 150a Fira de Sant Josep del 2023

Una altra de les novetats que comencen a perfilar-se és la creació de Rural Agrotech, un espai que ha d’acabar de definir-se, però en el qual ja es treballa de cara a la 150a edició de la Fira de Sant Josep l’any 2023. Segons va explicar l’alcalde, Rural Agrotech incorporarà tota la vessant de coneixement, tecnologia i transformació digital en un format específic dins el certamen agrari.

Pel que fa a l’edició d’enguany, la 149a Fira de Sant Josep, el director Xavier Roure ha manifestat que les dades de participació seran superiors a les del 2021.

Comparteix

També t'interessarà