Mollerussa registra 2.150 càrregues de vehicles elèctrics el primer any de l’estació

REDACCIÓ
Publicat: 
06-02-2022
Actualitzat: 06-02-2022 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mollerussa registra 2.150 càrregues de vehicles elèctrics el primer any de l’estació

L’Ajuntament de Mollerussa ha registrat un total de 2150 càrregues de 229 usuaris diferents durant el primer any de funcionament de l’estació de càrrega de vehicles elèctrics, que es va habilitar el febrer del 2021 al pàrquing municipal del costat del recinte de les piscines d’estiu.  Ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que és un bon indicador per continuar apostant per aquest servei i planificar estratègies de futur i de compromís amb el medi ambient.

Es tracta d’una estació de recàrrega ràpida que permet carregar dos vehicles simultàniament a 25kw en un temps d’entre 30 minuts i una hora, segons el model del vehicle ja que preveu 3 sistemes diferents de càrrega. Així, en un any s’ha subministrat 30.055 KWh amb un temps mig de càrrega de 49 minuts i un subministrament d’energia mitja per càrrega de 13 KWh, la qual cosa ha suposat evitar l’emissió de 25 tones de CO2

Val a dir que el servei ha estat gratuït durant tot el 2021 amb l’objectiu de promoure l’ús de vehicles elèctrics i també donar a conèixer entre la ciutadania la nova instal·lació. En aquest sentit, l’alcalde ha indicat que un cop testat el volum d’ús i la fidelització, des del consistori s’estudiarà l’aplicació d’una taxa de cara al segon trimestre de l’any.

L’ús del servei es fa a través de l’app EV Charge, la qual connecta 370 punts de recàrrega ubicats arreu de Catalunya a través de l’entitat Aliança de Municipis. D’aquesta manera, des de qualsevol lloc es pot veure quins punts hi ha disponibles.

Comparteix

També t'interessarà