Montgai demana mobles als veïns per equipar el nou passatge d’art

X. RODRÍGUEZ
17-07-2018
  • Montgai demana mobles als veïns per equipar el nou passatge d’art
  • Montgai demana mobles als veïns per equipar el nou passatge d’art

L’ajuntament de Montgai demana mobles als veïns per equipar l’espai de creació artística Lo Carreró, un passatge del centre històric del municipi que uneix els carrers Domènec Cardenal i la de l’Església i que es preveu que aculli les primeres activitats durant el proper mes d’agost.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de participació ciudana, amb la qual volen que els veïns cedeixin aquells mobles que ja no necessiten però que els dóna objecció tirar” i que poden ajudar a decorar aquest espai, és “moblar el passatge amb elements utilitzats i reciclats”, en els quals es col·locarà una “etiqueta identificativa amb el nom del propietari i de la casa d’on prové, sempre que vulguin els seus amos,” segons va explicar l’alcalde, Jaume Gilabert.

Per la seua part, la gestora de Lo Carreró, Sílvia Colomé, va apuntar que un dels objectius d’aquesta iniciativa és convertir aquest lloc en un espai “de memòria històrica del municipi” amb la història quotidiana i anècdotes de la població. En aquest sentit, un veí de Montgai s’ha ofert a cedir la màquina de cosir que pertanyia a la modista de la localitat, un fet que Colomé va qualificar com una oportunitat per donar a conèixer una part de la història del municipi. Així mateix, la gestora va assegurar que ja han rebut aproximadament una vintena de mobles per al passatge des que va començar la campanya, en la seua gran majoria cadires, sofàs, taules i calaixeres. “Aquests estris els utilitzarem per vestir principalment Cal Trago, l’única casa coberta del passatge, en la qual tindran lloc activitats, conferències i degustacions gastronòmiques, entre altres actes”, segons Colomé.

L’ajuntament ha enviat un bàndol als veïns en el qual informa d’aquest projecte i els convida que participin en aquesta iniciativa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?