Montoliu rebrà 300.000 euros per les obres de l’abocador del Segrià

MARIA MOLINA
07-01-2020
  • Montoliu rebrà 300.000 euros per les obres de l’abocador del Segrià

L’ajuntament de Montoliu de Lleida espera ingressar a través de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) uns 300.000 euros per a la construcció de la planta de selecció d’escombraries de l’abocador del Segrià, al seu terme municipal. Segons va explicar l’alcalde, Josep Guillamet, les obres d’aquesta infraestructura, adjudicades l’any 2017, estan pressupostades en 16 milions i es preveu que comencin aquest mateix mes. El consistori compta que l’obra civil ascendeixi a uns deu milions d’euros, als quals s’aplicarà el 3% de l’ICIO ratificat pel consistori.

Aquests 300.000 euros suposen gairebé el 40% del pressupost municipal, que es preveu d’uns 800.000 euros per a aquest any. “És una quantitat important per a un poble de 489 habitants que ens permetrà fer obres, principalment millores de camins locals”, va remarcar. L’alcalde va indicar que l’ajuntament cobrarà aquesta quantitat per fases i espera rebre la totalitat de l’import quan la planta estigui finalitzada, l’estiu de l’any 2021. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) serà l’encarregada d’avançar aquest import, un tràmit en el qual es treballa en l’actualitat.

L’ajuntament de Montoliu rep cada any 100.000 euros com a compensació pel fet d’acollir l’abocador, als quals se suma cada any l’IPC corresponent. “Acollir l’abocador comporta molèsties a causa del pas dels camions, olors i proliferació d’aus” que la nova planta resoldrà, va indicar Guillamet. L’UTE de Romero Polo i Valoriza serà l’encarregada d’executar les obres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?