Mor la impulsora de la recuperació del Ball Cerdà de la Seu d'Urgell

C.SANS
13-06-2018
  • Mor la impulsora de la recuperació del Ball Cerdà de la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell va perdre ahir la impulsora més destacada de la recuperació del tradicional Ball Cerdà, Elvira Farràs Muntó, gran referent també de les últimes dècades pel que fa a la vida cultural, social i educativa de la ciutat. Farràs, més coneguda popularment com a Elvireta, va treballar durant anys en la recuperació del ball, que data del segle XVI però que després de la Guerra Civil va viure una lenta decadència.

De la mà de veïns de la ciutat i la col·laboració dels successius equips de govern a l’ajuntament, va aconseguir recuperar la popularitat de l’acte més representatiu de la festa major. Ella mateixa va ser balladora i anys després, responsable dels assajos d’aquesta popular dansa.

L’ajuntament de la Seu d’Urgell va expressar ahir el condol per la pèrdua d’“una dona exemplar que ha contribuït molt a la difusió cultural, sobretot de la cultura popular, la història local i la recuperació del tradicional Ball Cerdà” i va destacar que “la seua empremta és molt profunda”.

Farràs va rebre el 2006 la distinció de la Medalla de la Ciutat en reconeixement pel seu treball com a docent a l’institut Joan Brudieu, la qualitat i la importància de tots els escrits que va fer sobre la història i les tradicions de la Seu i per la seua dedicació i dignificació del Ball Cerdà, sobre el qual el 2013, amb noranta anys, va publicar un llibre

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?