Mor un escalador a Àger

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mor un escalador a Àger
    Peu de foto: 
    Bombers de la Generalitat de Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han rebut una trucada d'emergència a les 12.46 hores informant que un escalador havia estat ferit després de ser impactat per pedres mentre es trobava a més de 10 metres de l'inici de la via "Esperando el Parche de Morfina", a Àger.

En resposta a la crida, els Bombers han activat l'helicòpter de rescat amb el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i el metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), juntament amb una dotació terrestre de suport.

L'helicòpter de rescat ha localitzat els escaladors, i tot i els esforços dels equips d'emergència, el metge ha certificat la mort de l'escalador afectat per l'accident. Els Mossos d'Esquadra, mitjançant la seva Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM), s'han encarregat dels atestats i de l'aixecament del cos.

Mentrestant, els Bombers han acompanyat l'altre escalador fins al poble d'Àger. El SEM ha mobilitzat un helicòpter medicalitzat, una unitat terrestre i un equip de psicòlegs per gestionar la situació i oferir suport emocional als afectats.

Comparteix

També t'interessarà