Mor una excursionista en precipitar-se per un barranc al Pedraforca

ACN
Publicat: 
18-09-2022
Actualitzat: 18-09-2022 20:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mor una excursionista en precipitar-se per un barranc al Pedraforca
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)
  • Mor una excursionista en precipitar-se per un barranc al Pedraforca
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Mar Martí - ACN)

Els Bombers de la Generalitat han rescatat el cos d’una excursionista que ha perdut la vida en precipitar-se per un barranc del camí del Coll del Verdet, al terme municipal de Saldes (Berguedà). La víctima anava en grup amb tres persones més i realitzava la ruta del Coll de Verdet per pujar el Pedraforca. A les 10.57 hores els Bombers han estat alertats de l’accident de l’excursionista. Immediatament, s’ha activat un helicòpter amb efectius del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat i metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

Els efectius de rescat han arribat al lloc a les 11:27 hores i no han pogut fer res per la vida de la dona. Dos efectius s’han quedat custodiant el cos i la resta han acompanyat els tres companys de la víctima fins el Parc de Guardiola de Berguedà, on han rebut suport psicològic.

L’helicòpter de Bombers ha transportat efectius de la Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra fins a l’indret de l’accident. En acabar els procediments, efectius policials i GRAE han rescatat el cos mitjançant un gruatge i l’han transportat fins el camp de futbol de Saldes, on s’esperava la comitiva judicial. Mossos ha assumit la investigació de l’accident.

Els Bombers de la Generalitat recorden que, a la muntanya, cal procedir sempre amb la màxima prudència. Per a l’ascens al Pedraforca, els Bombers recomanen informar-se amb precisió de la ruta a seguir a causa de l’orografia complicada del terreny, tenir en compte la pròpia preparació física i extremar les mesures de seguretat.

Comparteix

També t'interessarà