Morenés diu que l'Exèrcit és "essencial" per "defensar Espanya i valors constitucionals"

SEGREcom
24-09-2014
  • Morenés diu que l'Exèrcit és "essencial" per "defensar Espanya i valors constitucionals"

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, va afirmar ahir a Talarn que l'Estat "ha de garantir la defensa d'Espanya, amb els seus principis i valors constitucionals" i que, per a això, les Forces Armades són "una eina essencial". "No són lluny els problemes d'Espanya, no és tan lluny la inestabilitat", va dir, en la inauguració del curs de l'acadèmia general bàsica de suboficials (Agbs).

Morenés va al·ludir al paper de les Forces Armades en la defensa de l'ordenació constitucional (recollida a l'article 8.1 de la Carta Magna, que li assigna també la missió de defensar la "integritat territorial" d'Espanya) en la setmana en què s'espera que la Generalitat convoqui la consulta del 9-N sobre la independència de Catalunya. Una cosa que no va passar inadvertida entre els assistents a l'acte. El titular de Defensa no va acceptar preguntes després de la inauguració.

"Avui dia, vivim en una inestabilitat permanent", va dir el ministre, que es va referir a l'Exèrcit com "un instrument útil en mans del Govern per participar en qualsevol dels marcs d'actuació que li encomana la Constitució". Per la seua part, el coronel director de l'acadèmia, José Andrés Luján, va instar els nouvinguts a "respectar els usos i costums de les localitats que ens acullen" i va recordar la bona acollida que, al seu torn, reben els membres de l'acadèmia a la comarca. Un total de 514 alumnes han iniciat la seua formació per obtenir el grau de sergent, als quals se sumen 13 del cos de músiques militars.

nova promoció

Un total de 527 alumnes conformen la nova promoció de l'acadèmia de suboficials de Talarn

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next