Mostra de Cinema Català a Santiago de Xile

SEGREcom
09-05-2014
  • Mostra de Cinema Català a Santiago de Xile

Santiago de Xile acollirà del 6 al 12 de juny la Primera Mostra de Cinema Català, un esdeveniment nascut sota l'empara de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebra a Lleida, i que ahir es va presentar a l'ajuntament de Balaguer, una de les institucions que col·laboren amb aquest esdeveniment, organitzat pel Centre Llatinoamericà de Lleida i el Casal Català de Santiago de Xile. Durant aquella setmana es projectaran a la Casona Nemesio Antúnez de Santiago de Xile una vintena de títols catalans, que inclouen les pel·lícules, curtmetratges i documentals més representatius dels últims anys i premiats en festivals tant nacionals com internacionals.

"L'objectiu és que aquesta Mostra sigui la porta d'entrada de la cinematografia catalana a l'Amèrica Llatina, de la mateixa manera que la de Lleida s'ha convertit en la via d'entrada i promoció del cine llatinoamericà a Europa." Així ho va afirmar ahir el director d'aquesta mostra, Juan Ferrer, que també és el màxim responsable de la Mostra de Cinema Llatinoamericà que se celebra a Lleida. Va assegurar que es tracta d'una oportunitat per als productors catalans d'obrir nous mercats, ja que a l'Amèrica Llatina "pràcticament no es veu cine català". Ferrer oferirà una xarrada sobre la situació actual del cine a Catalunya.

Per la seua part, l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va ressaltar que aquesta iniciativa respon a la voluntat del país d'obrir-se i donar a conèixer la cultura catalana.

El director dels serveis territorials de Cultura, Josep Borrell, va lloar la "reciprocitat" que suposen aquests projectes. Podran veure's pel·lícules com Tots volem el millor per a ells, La por, Els nens salvatges o Pa negre, mentre que en l'apartat de documentals destaquen títols com Bicicleta, cullera, poma; Món petit Cataluña Espanya o Garbo

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta