Multitudinària carrera per Aran

SEGREcom
31-08-2015
  • Multitudinària carrera per Aran

Prop de 600 persones, tot un rècord d'assistència, van participar ahir en la XIX Corsa des 15 Pòbles d'Aran, una cursa esportiva que impulsa el senderisme però que també incideix en el descobriment dels tresors romànics de la Val i omple establiments hotelers.

La prova, que està organitzada per Es Volentaris d'Aran, compta amb el suport del Conselh Generau i de l'ajuntament de Vielha.

Un 50 per cent dels inscrits van ser veïns de la vall però l'altre 50% restant són visitants atrets per aquesta nova forma de fer turisme i esport alhora.

Segons fonts municipals, durant aquest cap de setmana unes 250 persones han pernoctat en establiments d'Aran, fet que suposa un veritable al·licient a finals d'agost.

La carrera té una longitud de 21 quilòmetres i des d'Es Bordes a Vielha passa per quinze nuclis (Es Bordes, Arró, Arres de Jos, Vilamòs, Arròs, Vila, Montcorbau, Mont, Vielha, Benòs, Arres de Sus, Begòs, Aubèrt, Betlan i Vilac) que permeten veure diverses esglésies de gran bellesa a més d'un paisatge incomparable entre muntanyes i pobles de pedra i pissarra.

Guardons

El guanyador en la categoria masculina va ser Víctor Agreda i en la femenina la victòria va ser de Montse Bacardit. Bryan Peña va ser el primer classificat de la Corsa Trofeu Roland Giné en categoria juvenil, mentre que Laura Riquelme va ser la guanyadora en categoria femenina en aquesta mateixa categoria.

A més de la cursa, també es va dur a terme una caminada paral·lela en unes altres tres categories. La més dura de 19 quilòmetres amb entre 800 i 900 metres de desnivell, una altra de 5 quilòmetres amb entre 200 i 100 metres de desnivell i una caminada juvenil que es va crear el 1998 de 5 quilòmetres també.

El vicesíndic d'Aran Luis Carlos Medida va ser l'encarregat de l'entrega de premis. Va agrair als Volentais l'organització d'aquesta tradicinal prova que va qualificar de "tot un èxit que ha permès gaudir d'un dia formidable de competició familiar". Les sortides van estar programades entre les 7.30 i les 10 del matí, segons cada modalitat. L'any passat la corsa va arribar als 560 participants, gairebé 200 inscrits més que en la passada edició. Malgrat el seu caràcter esportiu, en els seus orígens es va crear per recuperar antics camins i vies de comunicació. La creixent participació ha fet de la Corsa des 15 Pòbles un instrument de promoció de la Val d'Aran.

origen

Al principi, la prova es va crear per recuperar camins i antigues vies de comunicació

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta