Multitudinària paella popular i solidària contra l’Alzheimer a Agramunt

X. SANTESMASSES
25-06-2019
  • Multitudinària paella popular i solidària contra l’Alzheimer a Agramunt

Agramunt va celebrar ahir la tradicional paellada popular, que té lloc des de fa 36 anys consecutius per Sant Joan i de la qual es van repartir més de 900 racions, xifra una mica menor a la de la passada edició, la qual cosa l’edil de Festes i Joventut, Judit Solé, va atribuir al fet que la festivitat caigués en dilluns i molts aprofitessin per anar-se’n de pont. Amb tot, Solé va fer una valoració molt positiva de la participació.

La festa, organitzada pel consistori, va repetir per quart any consecutiu el vessant solidari i aquest any va destinar un euro de cada tiquet a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca. La presidenta, Teresa Robert, va agrair el gest solidari i va destacar que l’entitat atén en aquests moments un total de 55 persones.

Durant tot el matí, una trentena de voluntaris es van encarregar de cuinar dos paelles enormes sota unes altes temperatures que s’acostaven als 35 graus, cada una de 600 racions, al pati de l’escola de música. Minuts després de les dos del migdia es van començar a repartir les racions entre els presents que es van quedar a dinar al passeig Josep Brufau.

Prèviament, van realitzar un minut de silenci en record d’un cuiner històric de la paella de Sant Joan, Paquito Cifuentes, i de Ferran Morell, cap de la Policia Local, morts recentment. Alguns dels voluntaris que participen en la paellada ho fan des de la primera edició, com Teresa Carulla. Per a la paella, van caldre 200 quilos d’arròs, 100 de musclos, 50 de llagostins, 50 de sípia, 80 de costella de porc, 100 de tomata fregida, 100 de ceba, 30 de pebrots, 20 de pèsols i 25 caps d’all.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next