Nadal i excés de regals, com afecta als nens i nenes?

16-12-2019
  • Nadal i excés de regals, com afecta als i les infants?
  • Viu el Nadal 2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM

S'acosta el Nadal, l'època en que més regals fem als més menuts de casa, però alguns d'aquests en rebran en excès... Jugar és una activitat fonamental per als nens i nenes que les ajuda a desenvolupar nombroses capacitats. Cal preguntar-nos, però, com els afecta rebre una gran nombre de regals. D'això ens parlen avui les especialistes del Grupo HLA Perpetuo Socorro, aportant consells, recomanacions i aspectes a tenir en compte que ens ajudaran a decidir què ens convé més regalar als més menuts de casa.

El Nadal i els regals en els i les infants 

Els nens reben cada vegada més regals i ja no els fa tanta il·lusió. Les conseqüències són la baixa tolerància a la frustració, materialisme, insatisfacció, indecisió, egoisme i avorriment generalitzat. Una manera d'evitar aquesta situació és reduir el nombre de regals i assegurar que cada vegada que reben un regal és per algun motiu.

La regla dels quatre regals consisteix a classificar i repartir els regals en nadal en quatre categories:

  • Alguna cosa que necessitin (per a fer esport, per al col·legi…)
  • Regal que desitgin (la joguina central amb el qual somien)
  • Obsequi que estrenin (roba, motxilla…)
  • Material que eduqui (llibres, còmics…)

Mares, pares i tutors/es han d'ajudar els més petits a escriure  la seva carta de regals. El desig infantil no té límits, però es pot anar guiant entre les necessitats, els desitjos i els gustos. És molt important que el regal estrella es mantingui, perquè és el que més il·lusió li farà al nen. Seria desitjable que el regal es gaudeixi un temps prolongat. La nostra missió és educar en el consum responsable i protegir als nens.

Recordeu:

  • Jugar és una activitat fonamental que ajuda a desenvolupar les capacitats
  • És important no regalar en excés per a mantenir la il·lusió cada vegada que es regala
  • Aplicar la regla dels quatre regals com a màxim

Especialistes del Grup HLA Perpetuo Socorro

 

Viu el #Nadal2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM!

 

Enlloc trobaràs una pàgina millor que la nostra per estar-hi al dia! Agenda, botigues, restaurants, pessebres i molt més per gaudir plenament les festes!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta