Naix Reeixir, un centre a Juneda per tractar trastorns de conducta juvenil

SEGREcom
06-07-2016
  • Naix Reeixir, un centre a Juneda per tractar trastorns de conducta juvenil

Oferir una alternativa especialitzada davant dels trastorns greus de conducta juvenil, especialment quan joves i adolescents no responen a l’atenció ambulatòria i farmacològica, i ajudar les seues famílies. Aquest és l’objectiu amb què naix Reeixir, un centre terapèutic i educatiu situat al Mas de Miravall, al terme municipal de Juneda, i que va ser presentat ahir pel psiquiatre Àngel Pedra, director del projecte; Jaume Graus, vicepresident, i Venanci Blanc, tresorer.

El centre disposa de 40 places per a joves d’entre 14 i 18 anys amb trastorns de conducta greu, dels quals n’hi ha uns 220 de diagnosticats actualment a les comarques lleidatanes, però amb una tendència a l’alça d’una vintena més de casos cada any. La iniciativa pretén donar a aquests adolescents un projecte de vida que els permeti integrar-se de nou en la societat, sigui en el món laboral o escolar, i superar així comportaments o conductes violentes que els exclouen de la societat i afecten la vida familiar.

Entre els trastorns que s’hi poden atendre destaquen els relacionats amb l’abús o la dependència de les drogues; els derivats de les xarxes socials; control dels impulsos; trastorns adaptatius; de personalitat, i els causats per dèficit d’atenció i hiperactivitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?