Nalec viu una Festa Major diferent

Laia Farré Corbella
27-07-2020
  • Festa Major als balcons
  • Festa Major als balcons
  • Festa Major als balcons
  • Festa Major als balcons

Aquest any el municipi de Nalec (l’Urgell) s’ha vist obligat a celebrar una Festa Major atípica degut a la crisi sanitària causada per la Covid-19.

Durant els dies 24, 25 i 26 de juliol s’havia de celebrar com cada any, la Festa Major de Sant Jaume. L’Ajuntament de Nalec conjuntament amb l’Associació Juvenil i la Comissió de Festes, van decidir suspendre tots els actes que s’havien programat.

El tradicional ball de forques, la festa jove, els jocs de cucanya i una sèrie d’espectacles eren impossible dur-los a terme enguany. Tot i així, durant els últims mesos la Comissió havia estat organitzant diversos actes, per exemple havaneres, amb les mesures de seguretat convenients per tal de complir la normativa establerta pel Govern.

Malgrat tot, la setmana abans a causa dels brots a diferents punts de Catalunya i en especial a la regió sanitària de Lleida, l’Ajuntament es va veure en la responsabilitat d’anul·lar tots els actes, ja que la majoria de la població de Nalec és d’edat avançada i no es pot córrer riscos.

Per mantenir viu l’esperit de Festa Major, la Comissió de Festes va proposar guarnir les finestres i els balcons del poble. Tot i no poder celebrar la festa habitual, els veïns de Nalec s’han adaptat a les circumstàncies i han mantingut viva l’essència de la Festa Major. Aquesta proposta ha tingut una gran rebuda per part de totes les nalequines i nalequins,  i ja asseguren que l’any que ve serà millor.

Durant aquests tres dies s’ha pogut veure tot tipus de guarniments a les cases. La senyera al balcó, estelades, forques, barrets de palla, globus, garlandes, flors, entre d’altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?