Natiu, o com sentir les teves arrels a través de la música

LLEIDACOM / Gerard Amigó
Publicat: 
13-07-2018
Actualitzat: 27-07-2018 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Natiu, o com sentir les teves arrels a través de la música

En un món on cada vegada sorgeixen més grups de música de diferents estils, costa fer-se un lloc i anar obrint camí. Triomfar en el món de la música no és bufar i fer ampolles, i no totes les formacions musicals ho aconsegueixen. És per això que cadascú ha de tenir clar per què fa creacions musicals i amb quina finalitat. Avui viatgem fins a Cervera per conèixer més en profunditat els Natiu. Aquest grup de la Segarra no té un estil definit, però en les seves cançons hi predomina el pop-rock.

Natiu neix el 2014, i està format per un grup d’amics amb diferents gustos musicals: Jaume Llobet (veu i teclat), Virginia Borràs (veu i guitarra), Dario Díaz (guitarra), Roger Azcona (baix) i Gerard Cortadellas (bateria). En Jaume i en Darío van començar a composar cançons abans de la creació del grup. Ara fa quatre anys quan els cinc membres del grup van decidir tirar endavant aquest projecte, van posar sobre la taula les diferents idees i gustos musicals de cadascú per trobar un punt en comú i assentar les bases per impulsar Natiu.

Gerard Cortadellas, bateria del grup, explica el significat de Natiu: “El nom de Natiu va sortir de manera esporàdica, arran d’una cançó que parla de la nostra terra, la Segarra. Natiu és una paraula que pot englobar de manera molt àmplia l’origen d’una persona, les arrels d’aquesta, i vam creure que era la paraula adient per definir el grup”, afirma Cortadellas.

En el moment que les cançons que havien composat ja començaven a tenir forma, va ser quan els cerverins van decidir posar en marxa el procés d’enregistrament del seu primer disc. La formació tenia ganes de compartir aquells temes que portaven temps treballant. Per tal de que quedés tot perfecte, van enregistrar el disc de forma artesanal, sense presses, primer la bateria i després la resta d’instruments. Manel Pedrós, bateria de Blaumut i bon amic dels Natiu, ha ajudat a enregistrar i produir el disc, i manté una relació directa amb cada un dels membres del grup per orientar-los en un món tan complex com el de la música.

Es tracta d’un àlbum homònim, els cinc membres són tots naturals de Cervera excepte la Virginia, de Sant Martí de Sesguieoles, s’estimen com qui més la seva terra, la Segarra. “Al disc trobem temes que parlen de la nostra terra, com vivim, com és la gent, i d’altres que no pretenen tenir un significat explícit ni un missatge concret”, indica el bateria del grup. Els Natiu reconeixen que els agrada poder interpretar cançons que facin pensar i reflexionar a la gent sobre el què els suggereix allò que escolten. La formació creu que el que potser els ha costat més de trobar és el punt d’unió musical, perquè cada un dels membres prové d’àmbits musicals diferents. Tots els integrants del grup coincideixen que haver arribat a aquest punt d’unió és l’essència d’aquest primer disc.

 

Actualment ja està sonant a la ràdio el single del disc, ‘Més enllà’. Ells no creuen que sigui la millor cançó del disc, perquè de totes les cançons n’estan orgullosos, però sí que reconeixen que és un tema fàcil d’escoltar i enganxa força. “Natiu no s’adreça a un públic en concret. Hem tocat davant adults, també ho hem fet davant nens, creiem que les nostres cançons poden agradar a tothom”, explica Cortadellas.

A l’haver publicat el disc a inicis d’estiu, els Natiu es troben treballant en la gira de presentació de l’àlbum que serà a la tardor. No tenen cap repte pel futur, però els agradaria presentar el disc a tot el territori perquè a gent conegui les cançons i se les faci seves. De ben segur que aquest primer treball dels cerverins serà un èxit perquè la passió i la dedicació que ells posen en cada cançó ja mereix un reconeixement.

Comparteix

També t'interessarà