Naut Aran canvia d'ús una parcel·la de Baqueira per poder-hi construir 60 pisos per a treballadors de temporada

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
24-11-2023
Actualitzat: 24-11-2023 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Naut Aran canvia d'ús una parcel·la de Baqueira per poder-hi construir 60 pisos per a treballadors de temporada
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Naut Aran

La mesura podria beneficiar 120 persones


L'Ajuntament de Naut Aran, a la Val d'Aran, ha aprovat aquest dijous en ple potenciar l'habitatge per a treballadors de temporada. En aquest sentit, s'ha donat el vistiplau a una modificació de Normes Subsidiàries (NNSS) per a canviar l'ús d'una parcel·la de 1.800 metres quadrats, situada a Baqueira, a habitatges dotacionals i construir 60 pisos de 30 metres quadrats que podria beneficiar a unes 120 persones. La propietat del terreny és l'Ajuntament de Naut Aran i es proposaria una gestió o concessió cooperativa entre empresaris de Baqueira i de Naut Aran per a poder dur a terme el projecte. Dins d'aquest espai hi hauria també una zona per al grup de Pompièrs e Emergéncies de 100 metres quadrats i un magatzem per a la brigada municipal.

El pressupost total ascendiria als 5 milions i mig d'euros i es faria una concessió per uns 75 anys.

L'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, ha destacat que davant de les dificultats dels treballadors per trobar un habitatge de lloguer, amb aquesta mesura es vol intentar posar fi a aquesta situació.

Aquest punt del ple ha tingut els vots favorables de Convergéncia Aranesa i Unitat d'Aran i el vot en contra d'Aran Amassa.

Comparteix

També t'interessarà