Neix el Premi de Recitació Poètica del Segrià

REDACCIÓ
Publicat: 
03-11-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Neix el Premi de Recitació Poètica del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la primera edició del Premi de Recitació Poètica del Segrià, un certamen que pretén contribuir a la difusió del patrimoni poètic lleidatà  i incentivar la creació poètica en llengua catalana, a més de descobrir el talent literari juvenil amb un format on l’oralitat i la comunicació no verbal ens seran protagonistes. Les inscripcions es poden fer fins el 22 de novembre al Consell Comarcal. El dia 29 es farà un acte a l'espai teatral La Saleta de Lleida en què els participants faran la recitació en públic i es triaran les persones guanyadores. Cada rapsoda haurà de fer, en primer lloc, la lectura del poema "Estudiants espaordits", de l'escriptora i poeta cerverina Rosa Fabregat, i després haurà de recitar un poema de lliure elecció.

Hi ha tres categories: la millor rapsòdia, el millor poema original i  a la categoria jove, per a participants de 16 a 25 anys. Els premis van dels 200 als 400 euros i, a més, el poema inèdit guanyador serà publicat al recull de relats curts "Històries Vives del Segrià", que el Consell Comarcal edita cada dos anys.

El jurat està format per persones expertes en oralitat i literatura catalana i haurà de valorar diferents criteris tècnics com la tonalitat, l'entonació, la gestualitat, l'èmfasi, la pronunciació, el ritme, les pauses i els silencis.

Per donar màxima cobertura al premi, les bases s’han distribuït per biblioteques, grups de poesia i rapsòdia, grups de lectura en veu alta, escoles de teatre i instituts. També es poden consultar a la web institucional del Consell Comarcal del Segrià.

 

Comparteix

També t'interessarà