Neix ‘Escenaris singulars’ per fusionar propostes culturals amb espais patrimonials del Segrià

REDACCIÓ
08-07-2021
  • Neix ‘Escenaris singulars’ per fusionar propostes culturals amb espais patrimonials del Segrià

La primera edició del projecte cultural ‘Escenaris singulars’ que impulsa el Consell Comarcal del Segrià durà sis propostes culturals a sis espais patrimonials del 16 de juliol al 5 de setembre. “Espais singulars” - Patrimoni arquitectònic i arts escèniques amb visió de territori 2021’ - és un projecte que ofereix accions culturals diverses d’artistes vinculats a les arts vives en espais patrimonials del Segrià dotats de simbolisme arquitectònic, història i identitat, amb iniciatives al voltant de les arts escèniques (música, dansa, teatre, circ...) per posar en valor els bens d’interès cultural del territori.

D’aquesta manera, s’aconsegueix apropar i donar a conèixer als participants en l’activitat una arquitectura rica i amb valor històric i també espectacles diversos que li ofereixen a l’acció un caràcter dinàmic i més atractiu.

Entrant en detall en la programació, l’estrena dels ‘Escenaris singulars’ tindrà lloc el 16 de juliol al Museu de l’Evolució (antic molí) de Torres de Segre amb l’espectacle de dansa ‘Cad, ballar és vida’, amb l’Associació de dansa Terres de Ponent. La segona cita arribarà el dia 25 a l’església parroquial de Sant Llorenç de Soses, on la companyia El Sidral oferirà l’espectacle familiar ‘Històries impossibles’.

Passant ja al mes d’agost, el dia 15 l’església parroquial de Santa Maria d’Almenar rebrà l’espectacle poètic-musical ‘Camins a la introspecció’, amb Enric Kahn i Andrea Quirós; i el 21, a l’església de Sant Salvador de Torrebesses es podrà veure l’obra per a tots els públics ‘La venjança de don Mendo’, amb Teatre del Talión.

Les dos darreres cites arribaran simultàniament el 5 de setembre: d’una banda, a la Farmàcia Tomàs Pinyol de Llardecans amb Pop Pino Quartet, que oferirà ‘Love Songs’, una sessió de pop en format de música de cambra; i de l’altra, a l’església de la Nativitat de Montoliu de Lleida amb un concert amb el quartet vocal EnCantades.

Els esdeveniments es duran a terme en el mateix entorn on està ubicat l’edifici patrimonial i aprofitant les infraestructures pròpies del municipi, i seran complementats amb altres serveis que enriqueixen la proposta (com ara visites guiades, tast de productes locals, informació addicional sobre el Bé Cultural d’Interès Local o altres), per part de l’ajuntament adherit a la iniciativa.

El propòsit de l’experiència és, doncs, sumar dos àmbits: patrimoni arquitectònic i manifestacions culturals amb visió de territori i promoció cultural, tot plegat emmarcat en el compromís del Consell Comarcal del Segrià, mitjançant l’àrea de Cultura, de desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural comarcal, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

‘Escenaris singulars’ compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través de  l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta