Neix l'Oficina de Suport a Projectes Europeus per a municipis de la demarcació de menys de 5.000 habitants

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-03-2024
Actualitzat: 20-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Neix l'Oficina de Suport a Projectes Europeus per a municipis de la demarcació de menys de 5.000 habitants
  Peu de foto: 
  Diputació de Lleida

L’Oficina de Suport a Projectes Europeus (OSPE), una iniciativa de la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica, pretén orientar els ajuntaments, especialment els de menys de 5.000 habitants, en tot el procés de gestió de projectes amb finançament europeu.

Segons el president de la Diputació, Joan Talarn, l’objectiu és ajudar els ajuntaments a determinar si els seus projectes poden optar per subvencions europees i assegurar-ne l'efectivitat.

La presentació de l’OSPE es va fer en un acte públic durant la 151a Fira de Sant Josep de Mollerussa, amb la participació del president Talarn, el vicepresident Agustí Jiménez, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Jordi Verdú, la directora dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Lleida, Sílvia Martínez, i Laia Gómiz, tècnica responsable de l’Oficina.

Aquest servei ofereix suport tècnic i administratiu als municipis de la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran en totes les fases dels projectes amb finançament europeu, des de la identificació d’oportunitats de finançament fins a l’execució i justificació dels mateixos.

Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, ha destacat que es proporcionarà als ajuntaments la formació i la informació necessària en matèria de contractació per garantir una gestió eficient dels fons europeus i assegurar el compliment de les regulacions i directrius pertinents.

Els objectius generals de l’OSPE son:

 • Identificar els projectes finançats amb fons europeus, actualment en execució, a la nostra demarcació.
 • Promoure la participació directa de les entitats locals en els projectes europeus.
 • Facilitar l’accés a finançament. Ajudar els ens a identificar oportunitats de finançament europeu, donant suport en la preparació de la proposta.
 • Formació en projectes europeus dirigida a tant als càrrecs electes de les entitats com als tècnics.
 • Suport tècnic i administratiu específic, en forma d’assessorament i/o facilitació de modelatges documentals, per a municipis de menys de 5.000 habitants beneficiaris de projectes amb finançament europeu en fase d’execució i justificació.
 • Coordinació amb l’Oficina Tècnica de la Transformació en la cerca de finançament d’actuacions impulsades a través de l’Agenda Compartida i que vinculin a entitats locals.
 • Incrementar l’impacte dels projectes europeus al territori.
Comparteix

També t'interessarà