Neix Reeixim L'OESST, un projecte per impulsar el cooperativisme a Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
24-03-2023
Actualitzat: 24-03-2023 9:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Neix Reeixim L'OESST, un projecte per impulsar el cooperativisme a Ponent
    Peu de foto: 
    Ponent Coopera
L’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, Ponent Coopera, juntament amb el finançament de l’associació Leader Ponent, els Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, impulsa Reeixim L’OESST, un projecte de nova creació per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori.
Neix l'espai de cooperació entre municipis més gran de Ponent
Peu de foto: 
Foto Comunitat de Municipis del Segrià Sec

Des de la pròpia experiència de l’ateneu, en la realització d’itineraris formatius especialitzats en la definició del pla d’empresa i la constitució de cooperatives, i concretament en el programa FEMCOOP! de Lleida que aquest any arriba a la 3a edició, s’aposta per vincular aquest espai formatiu consolidat amb mecanismes d’accés al finançament. 

 
L’itinerari formatiu de Reeixim L’OESST constarà de 9 sessions de tres hores que es realitzaran setmanalment en format híbrid (presencial i en línia) a partir del dimecres 19 d’abril de 2023. L’objectiu final és que les persones participants puguin treballar tota la idea del seu projecte empresarial així com el funcionament d’una cooperativa, el finançament, la viabilitat econòmica, el màrqueting, etc. i acabin realitzant el seu pla d’empresa.
 
Pel que fa al finançament, s’hi destinaran fins a 14.000 € en format de premis i ajuts. S’orientarà als projectes per preparar la seva candidatura als Premis L’OESST, que promou Ponent Coopera des de fa tres anys, i que en aquesta edició dotaran de més finançament i premiaran amb 6.000 € (3.000 € per cada una) les dues millors iniciatives cooperativistes de les comarques de Ponent. I també s’incorporaran dues noves dotacions territorials mitjançant el finançament dels Consells Comarcals de l’Urgell i la Nogueraque amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, destinaran un premi de 4.000 € per a la millor iniciativa cooperativista de la seva comarca. Així una mateixa iniciativa podrà optar a dos premis diferents per engegar el seu projecte empresarial. La convocatòria s’obrirà el proper mes d’agost.
 
Un cop finalitzada la part formativa inicial, Ponent Coopera proporcionarà, als projectes que desitgin constituir-se, un acompanyament individualitzat per part de les persones tècniques, per tal de realitzar els tràmits de constitució de la cooperativa i poder començar la seva activitat econòmica.
 
Reeixim L’OESST és un projecte impulsat per Ponent Coopera que compta amb el suport dels Consells Comarcals de l’Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Odisseu.
Comparteix

També t'interessarà