⏯️ 'No t'ho inventes': la covid-19 persistent és real

ACN
25-05-2021
  • ⏯️ 'No t'ho inventes': la covid-19 persistent és real

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS), juntament amb l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa han posat en marxa la campanya 'No t'ho inventes' per conscienciar sobre la malaltia de la covid-19 persistent i aconseguir finançament per la recerca. El lema de la campanya vol ser un gest de complicitat i comprensió cap a les persones afectades per aquesta síndrome, moltes de les quals han hagut de lluitar no només contra els efectes de la malaltia sinó també contra la "manca de comprensió i de respostes" per part d'alguns sectors del col·lectiu sanitari.

Els diners que es recaptin a través d'aquesta iniciativa aniran íntegrament destinats a la recerca que es du a terme des de la Unitat de covid persistent de l'Hospital Germans Trias i Pujol, que funciona des del juny de 2020, i està liderada per les doctores Lourdes Mateu (FLS i Germans Trias) i Marta Massanella (IrsiCaixa). La unitat està formada per un equip d'especialistes de diverses disciplines mèdiques com les malalties infeccioses, cardiologia, neurologia, psicologia, dietètica i nutrició, pneumologia, rehabilitació, radiologia o reumatologia.

"Des del primer moment la nostra prioritat ha estat estar al costat de les persones afectades i les seves famílies, perquè només des d'una perspectiva mèdica global podrem entendre la complexitat d'aquesta síndrome i ajudar els i les pacients", ha explicat Mateu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta