Nou club de lectura a Tàrrega dedicat a Manuel de Pedrolo

REDACCIÓ
Publicat: 
29-10-2022
Actualitzat: 29-10-2022 18:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nou club de lectura a Tàrrega dedicat a Manuel de Pedrolo
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Tàrrega

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell ha iniciat avui dissabte un club de lectura dedicat exclusivament en l'obra de l'escriptor Manuel de Pedrolo. Imparteix l’activitat el filòleg i activista literari Andratx Badia, que repassarà en diferents sessions fins al 27 de maig la producció literària de l’autor de l’Aranyó. Es tracta del primer club de lectura que la biblioteca targarina dedica a un únic escriptor, en aquest cas un dels més prolífics en llengua catalana i amb una trajectòria vital estretament lligada a la capital de l’Urgell, on Pedrolo va residir i va escriure moltes de les seves obres.

L’acte inaugural del club de lectura ha comptat amb la participació de la filla del literat, Adelais de Pedrolo, que ha posat en valor les múltiples facetes de l’escriptor com a dramaturg, poeta i traductor més enllà del vessant més conegut com a novel·lista. També hi ha assistit el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, que ha destacat “la potenciació dels espais de trobada literària a Tàrrega, aquesta vegada al voltant de la figura de Pedrolo, el gran referent literari de la nostra ciutat”. El club de lectura, que porta per nom ‘Si el llibre crema...’, aprofundirà en l’univers pedrolià a través de les obres ‘Tocats pel foc’, ‘Les portes del passat’, ‘Acte de violència’ o ‘Totes les bèsties de càrrega’ entre altres.

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell desenvolupa durant la present temporada altres clubs de lectura com les recomanacions de narrativa contemporània universal de la llibretera Núria Sauret, el cicle sobre feminisme a càrrec d’Alexandra Casanovas i Júlia Carbonell (Associació Genera Feminismes) i un quart espai literari adreçat específicament al públic infantil.

Comparteix

També t'interessarà