Nou TAC a l’Arnau més ràpid i amb menys radiació

M. MARQUÈS
27-11-2019
  • Nou TAC a l’Arnau més ràpid i amb menys radiació

L’hospital Arnau de Vilanova comptarà amb un nou TAC d’última generació que permetrà obtenir una millor qualitat d’imatge amb menys dosi de radiació en el pacient i reduirà el temps d’exploració per sessió. La seua adquisició es troba a concurs per part de l’Institut Català de la Salut (ICS), que ha decidit comprar-ne un per a l’Arnau i un altre per a l’hospital Germans Trias per 2.597.182 euros, IVA inclòs. La compra és conjunta per aconseguir aplicar economies d’escala.

Segons l’ICS, “el TAC ha de poder realitzar estudis d’alta complexitat i donar resposta adequada a la pressió assistencial que rep el Servei de Diagnòstic per a la Imatge de l’Arnau, que només disposa de dos d’aquests equipaments, actualment amb temps d’ocupació complet”.

El nou equip serà de 128 talls i en substituirà un d’antic de 16 talls i que és “obsolet”, segons l’Arnau. El major nombre de talls permet fer exploracions més complexes, ràpides i de més prestacions. Els talls són la capacitat de generar imatges per volta i al tenir unes velocitats de gir més ràpides i detectors de més amplada permetrà reduir el temps per cada sessió.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta