redacció
06-04-2017
Actualitzat: 06-04-2017 10:17
  • Nou títol per a Eva Ribalta

La lleidatana Eva Ribalta, del Club Triatló Prosan, es va proclamar campiona d’Espanya de duatló a la competició disputada a la localitat castellonenca de Vall d’Uixó i es va classificar per a l’Europeu de l’especialitat. D’aquesta forma, Ribalta va revalidar el títol aconseguit l’any passat a Cerdanyola dins de la seua categoria de grup d’edat (40-44 anys). La duatleta lleidatana va participar en la prova estàndard, que consisteix a recórrer un primer tram de deu quilòmetres a peu, seguir amb quaranta quilòmetres amb bicicleta i acabar amb cinc quilòmetres més d’atletisme. Ribalta va obtenir una de les places per disputar el Campionat d’Europa de duatló que tindrà lloc els dies 1 i 2 de maig a Sòria. S’ha de recordar que és l’actual campiona del món de duatló en la seua categoria, un títol que va aconseguir el juny passat a Avilés.

Eva Ribalta, de 42 anys, és tota una insigne fondista i triatleta, ja que, per citar només alguns dels seus èxits més rellevants, és campiona d’Espanya de triatló de llarga distància en el seu grup d’edat i campiona del món de marató veterans. A banda de pertànyer al Prosan en triatló, l’atleta també forma part de l’equip femení d’elit del Xafatolls per a mitges maratons i maratons. A més, es va proclamar també l’any passat campiona d’Espanya de marató, en la categoria de veterans F-40 i va ser tercera a l’Estatal de mitges maratons.