Nova campanya antillei de l'avortament

SEGREcom
29-05-2014
  • Nova campanya antillei de l'avortament

Sota el lema Les dones parim, les dones desobeïm, el col·lectiu feminista Marea Lila de Lleida va iniciar ahir una nova campanya contra el projecte de reforma de la llei de l'avortament impulsat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, considerat el més restrictiu de la història.

Aquest col·lectiu vol aconseguir la implicació explícita de les polítiques lleidatanes en la lluita contra aquesta futura llei que temen que s'aprovi abans que finalitzi l'any. La consideren "una pèrdua dels drets fonamentals de les dones" i un "atemptat contra la legislació europea en matèria de drets humans".

Per això, coincidint amb la celebració del dia mundial d'acció per a la salut de les dones, ahir van enviar una carta a cada una de les 25 lleidatanes amb càrrec polític a l'ajuntament de Lleida, la Diputació, el Parlament, el Congrés i el Senat -incloses les del Partit Popular i Unió Democràtica de Catalunya- perquè firmin una declaració en la qual expressen el seu compromís per reclamar la retirada del projecte de llei de l'avortament.

Gemma Casal, portaveu de la Marea Lila a Lleida, va explicar que la crida és extensible a tota la societat, ja que "la reforma de l'avortament no afecta només les dones, sinó tota la família", va afirmar. Els responsables de Marea Lila van apuntar que, en cas d'aprovar-se la llei, continuaran organitzant accions de rebuig per demanar-ne la retirada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?