Nova campanya de donació de sang a Tàrrega

REDACCIÓ
01-07-2020
  • Nova campanya de donació de sang a Tàrrega

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Tàrrega és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. Els dies 10 i 11 de juliol, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial a l’Espai Mercat, de 17 a 21 i de 10 a 14  hores respectivament.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat o enviant un WhastApp al següent numero 607429283 indicant el nom, cognoms, correu electrònic i dia i hora que volen donar sang o plasma.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?