Nova convocatòria de 850 places de Mossos d’Esquadra

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 9:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova convocatòria de 850 places de Mossos d’Esquadra
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts al matí una nova convocatòria de 850 places al cos de Mossos d’Esquadra en la categoria de mosso de l’escala bàsica (grup C, subgrup C1). Aquesta és la segona convocatòria de 850 places que surt enguany i es farà mitjançant concurs d'oposició lliure. El període d’inscripcions començarà aquest dimecres 13 de setembre. Per tal d’afavorir la paritat al cos de Mossos d’Esquadra, el 40% de les places es reservaran a dones, com s'ha vingut fent les darreres convocatòries. Amb aquest compromís, el Govern vol incentivar que tant homes com dones es presentin a la convocatòria.

Entre els requisits actuals continua l'edat mínima establerta als 18 anys sense límit d'edat, tenint en comte l'edat de jubilació forçosa. També es manté l'eliminació de l'alçada tal i com es va treure com a requisit a les últimes convocatòries.

El Departament d'Interior ha indicat que amb la nova convocatòria es vol incentivar la presència d'homes i dones per construir un cos "inclusiu, paritari, modern i representatiu de la societat". El compromís institucional que motiva a impulsar i fomentar la igualtat d'oportunitats dins del cos de Mossos d'Esquadra queda recollit al Pla d'igualtat, afegeix la mateixa font.

El 23 d'agost es van incorporar 762 agents procedents de l'última convocatòria de l'any 2022, que correspon a la 30a promoció. Després d'un any de formació, 468 mossos i 294 mosses van iniciar el període de pràctiques.

La nova incorporació permet reforçar la plantilla i acosta el cos a l'objectiu de tenir 22.000 agents l'any 2030. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que l'element "més important" per garantir la seguretat és la "proximitat". "Ser a prop de la realitat i del dia a dia de la vida de la gent és imprescindible", ha reblat.

Comparteix

També t'interessarà