Nova convocatòria del SOC per contractar personal de suport als temporers que treballen a la demarcació de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-06-2024
Actualitzat: 09-07-2024 12:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova convocatòria del SOC per contractar personal de suport als temporers que treballen a la demarcació de Lleida
    Peu de foto: 
    Dos temporers collint prèssecs plans a Alcarràs ©Anna Berga

El Departament d'Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert una nova convocatòria amb una dotació de 1,7 milions d'euros per formar i contractar 75 persones que realitzaran tasques d'acompanyament i suport a l'acolliment dels temporers que treballen en les campanyes agràries a la demarcació de Lleida. Aquesta convocatòria s’adreça a 17 ajuntaments i diversos consells comarcals i organitzacions agràries.

Ajuntaments i entitats implicades

Els 17 ajuntaments participants són Aitona, Albatàrrec, Albesa, Alcoletge, Artesa de Lleida, Bell-lloc d’Urgell, Bellpuig, Corbins, la Granadella, la Granja d'Escarp, Lleida, Mollerussa, Serós, Soses, Tornabous, Torres de Segre i Verdú. També hi participen els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell, el Segrià i l'Urgell, així com organitzacions empresarials i sindicals agràries.

Requisits i condicions

Els organismes i entitats esmentats podran subscriure 75 contractes a jornada completa per una durada de mig any. Les persones contractades hauran d'estar aturades i inscrites al SOC com a demandants d'ocupació. Caldrà que tinguin una titulació universitària de grau o equivalent, o bé haver superat el primer o segon cicle d'educació universitària, cicles formatius de grau mitjà o superior, o certificats de professionalitat relacionats amb les funcions de la campanya agrària.

Formació i contractació

Els contractes seran de 6 mesos a jornada completa, i les persones participants rebran formació en mediació, intermediació, suport i acolliment a les persones temporeres. Aquesta formació serà transversal i professionalitzadora per tal d'assolir les competències necessàries en cadascun dels llocs de treball. El termini per presentar les sol·licituds per a la incorporació d'aquestes persones és de 10 dies naturals a partir de demà.

Comparteix

També t'interessarà