Noves tecnologies, clau de competitivitat del sector agrari i seguretat al consumidor

REDACCIÓ
20-02-2019
  • Noves tecnologies, clau de competitivitat del sector agrari i seguretat al consumidor
  • Noves tecnologies, clau de competitivitat del sector agrari i seguretat al consumidor
  • Noves tecnologies, clau de competitivitat del sector agrari i seguretat al consumidor

Les noves tecnologies suposen un instrument al servei de l’agricultor que ofereixen millores de competitivitat, claus en un món global, en què l’estalvi d’aigua és fonamental, mentre que poden representar un pol d’atracció de joves al camp. Tot al mateix temps que es redueix la distància entre el productor i el consumidor, a qui es poden oferir pràcticament tota la informació d’un cultiu o la criança d’un animal, garantint la seguretat alimentària.

Aquestes poden ser algunes de les conclusions exposades ahir en el marc dels Diàlegs al Roser, el fòrum d’anàlisi i debat organitzat pel Grup SEGRE i que ahir va tenir dos actes centrals: la conferència del director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, i una taula redona amb empresaris i d’una empresa innovadora de servei a pagesos i ramaders, VisualNacert.

Mercedes Iborra, cofundadora de l’empresa, va explicar en aquest sentit que ara gestionen 3 milions d’hectàrees de cultiu de 200.000 agricultors, amb uns serveis que a Lleida i Catalunya són utilitzats fonamentalment per fructicultors i productors de cereals.

Entre els serveis més utilitzats hi ha poder conèixer gràcies al satèl·lit el desenvolupament dels cultius i, amb aquests, poder variar les aplicacions de fitosanitaris o el reg segons les necessitats. També la recollida de dades en temps real i el seu emmagatzemament utilitzant per exemple el mòbil, però també alertes de gelades.

El director de sanitat i serveis agropecuaris de Grup Bon Àrea, Manel Martí, va destacar que pot ser disruptiu (una ruptura ordenada del que hi ha establert) per als pagesos de més edat, però la tecnologia és natural per als joves i va destacar les oportunitats en cas de transformació de finques perquè “no es tracta de gastar més aigua sinó més eficient”.

 
 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next