Obert el període d'inscripcions per a la segona Trobada de Talent en la 10a edició del Galacticat

REDACCIÓ
Publicat: 
23-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Obert el període d'inscripcions per a la segona Trobada de Talent en la 10a edició del Galacticat
    Peu de foto: 
    Fotografia d'arxiu dels participants a la 1a Trobada de Talent que va tenir lloc l'agost de 2022 durant la novena edició del Galacticat. Foto: Galacticat.

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, que enguany celebra el seu desè aniversari, ha obert les admissions perquè totes aquelles productores emergents, guionistes i creadors de Lleida, Catalunya i de tot l'Estat espanyol puguin participar a la segona Trobada de Talent, el campus basat en un concurs de guions sobre projecte del Festival de Tàrrega.

El Galacticat de Tàrrega dedica la seva desena edició al clàssic 'L'Exorcista'
Peu de foto: 
L'equip d'organització del Galacticat al Cinema Majèstic de Tàrrega (Foto: Galacticat)

El concurs acceptarà qualsevol projecte, de qualsevol gènere, enfocament i contingut amb l'objectiu d'impulsar els creadors i les productores emergents mitjançant la generació de noves xarxes de contacte amb diversos sectors de la indústria, així com la realització de classes magistrals per als guanyadors amb l'objectiu de formar-los i preparar-los per a les trobades que s'organitzaran durant l'esdeveniment. El període de recepció de projectes finalitza el 15 de maig i les bases per participar-hi es poden trobar a la seva pàgina web.

L'esdeveniment inclourà diverses activitats d'indústria, com ara una trobada amb l'Aragón Film Commission i Aragón TV, en la qual aquestes entitats explicaran el seu model d'èxit de producció cinematogràfica i la seva política de compra de continguts, a totes les productores participants. En aquesta segona edició, totes les productores i distribuïdores participants de la primera edició repetiran, sumant-hi cinc de noves per arribar a un total de 13 empreses. Així, els 12 projectes que resultin seleccionats a les tres categories podran mantenir una reunió ‘One to One’ amb les següents productores: A Contracorriente, Alhena Producciones, Benecé, Blooper Producciones, Calabaza Films, Caviar Films, Cineworld, Cocofilms, El Cañonazo, Galápagos, Gold Tower, Oberon Media y The Other Side.

En aquesta edició, Galacticat ha arribat a un acord amb Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), per a ser Esdeveniment Preseleccionador al PMP, que es durà a terme al Sitges Film Festival, 55 Festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya, entre el 5 i el 15 d'octubre.

D'aquesta manera, els tres projectes que aconsegueixin alçar-se amb la Menció Especial, una per categoria, passaran a formar part de la preselecció per al PMP, amb el segell Galacticat i mínim un dels tres, participarà al Producers Meet Producers 2023.

A més, tots els projectes seleccionats rebran una pertinença a la plataforma IPTCH.TV que els permetrà internacionalitzar el seu projecte al mercat americà.  La plataforma treballa amb companyies com Discovery Studios, Discovery Network, Sony Pictures Entertainment Television, CBS, GSN, New Line Cinema, Warner Brothers, Echo Lake Entertainment, entre moltes d'altres i es presenta sota aquest lema: "Esteu buscant una manera de presentar la vostra idea per a un programa de televisió o una pel·lícula? iPITCH.TV ofereix una plataforma de nova generació per als creadors de projectes originals per a televisió, pel·lícules i mitjans digitals per connectar directament amb productors de Hollywood i executius d'estudis i ofereix als creadors professionals de la indústria, consells sobre com presentar un projecte. Presenta la teva idea per a una pel·lícula, un guió, un programa de televisió, un curtmetratge, un projecte de nous mitjans i molt més".

Sobre el Galacticat

El Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent, celebrarà aquest estiu la seva desena edició. Els Cinemes Majèstic i els carrers de la capital de l'Urgell acolliran la projecció de més de 100 curts i llargmetratges, entre els dies 26 de juny i 2 de juliol. A més, el certamen està d’enhorabona per partida doble, ja que arriba a la seva desena edició i ho fa anunciant un acord amb Filmin, el qual permetrà que part de la programació del Galacticat es pugui veure a través d’aquesta plataforma on-line, abans, després i durant la celebració del festival.

El Galacticat està coorganitzat per l’Associació Galacticat, el Circuit Urgellenc i l’Ajuntament de Tàrrega. A més, hi col·laboren el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Lleida, l’oficina Semat Data i l’Obra Social ”la Caixa”.

Com ja és costum, el festival tindrà un ‘leitmotiv’ al voltant del qual girarà la seva programació. Aquest any, coincidint amb els 50 anys de l’estrena de la pel·lícula ‘L’Exorcista’ (1973), estarà dedicat a aquest film dirigit per William Friedkin i d’altres obres relacionades amb el món de les possessions demoníaques i el satanisme.

Pel que fa a la programació, es projectaran prop de 80 curtmetratges i una trentena de llargmetratges, entre els quals també hi haurà documentals, ja que una de les novetats d'enguany és que el Galacticat incorpora la Secció oficial de millor curtmetratge Documental, amb el seu guardó corresponent, el qual se suma als de la Secció oficial de Llargmetratges, Llargmetratge Documental i les seccions oficials de Curtmetratges. A banda, cal recordar que el certamen té les seccions paral·leles Clàssics i la secció Focus.

Seccions oficials:
1.       Llargmetratges - competició
2.       Documentals - competició
3.       Curtmetratges - competició
a.       Terror
b.       Fantàstic
c.        Animació
d.       Gènere lliure
e.       Documental

Seccions paral·leles:
4.       Focus
5.       Clàssics

GalacticGames

Durant els pròxims mesos, l’organització anunciarà els detalls de la resta d’activitats paral·leles que se celebren durant els dies del festival, com la secció de videojocs, el GalacticGames, que es porta a terme amb la col·laboració de l’Associació Ragnarok.

Comparteix

També t'interessarà