Objectiu: salvar la pineda de Bell-lloc afectada per fongs

J.GÓMEZ
20-04-2018
  • Objectiu: salvar la pineda de Bell-lloc afectada per fongs

L’ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada en solucions agrobiològiques amb l’objectiu de salvar els arbres de la pineda municipal. I és que els pins d’aquesta zona de lleure a l’aire lliure del municipi han estat atacats per un fong que en combinació amb l’insecte Tomicus piniperda han matat un 24% dels arbres de la zona. És per aquesta raó que el consistori es va posar en contacte amb diverses empreses per trobar-hi una solució. Finalment, els treballs es van adjudicar a Opennatur de Lleida, perquè “utilitzen un mètode de treball natural, no agressiu amb el medi ambient que evitarà que hàgim de tancar la pineda per seguretat”, segons va explicar l’alcalde, Carles Palau.

El primer edil va remarcar que mentre es duguin a terme aquests treballs, la pineda continuarà oberta, ja que el sistema escollit “no transmet cap producte a l’aire”. També va destacar la importància de finalment recuperar aquest espai perquè “és un bé natural del municipi”. Es tracta del punt de trobada dels veïns per les celebracions a l’aire lliure com la Mona.

El mètode de treball consisteix a inocular a cada arbre un tractament específic, l’endoteràpia vegetal, que consisteix a inocular de forma individualitzada a cada arbre la quantitat de producte fitosanitari necessària per intentar eradicar les malalties que ataquen l’arbre.

Segons va explicar el responsable dels treballs, Rubén Sanjuán, el tractament durarà entre tres i cinc anys i es va iniciar una vegada la Generalitat havia constatat que els arbres estaven malalts.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta