Obres dels alumnes de l'Escola Ondara, exhibides als aparadors buits del comerç local de Tàrrega

ACN
Publicat: 
21-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Obres dels alumnes de l'Escola Ondara, exhibides als aparadors buits del comerç local de Tàrrega
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)

Creacions d'alumnes de segon de Batxillerat de l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega omplen des d'abans de les festes de Nadal els aparadors de locals comercials en desús del centre de la ciutat. És en el marc de la segona edició de la campanya impulsada per la Regidoria de Promoció Econòmica de la capital de l'Urgell per buscar solucions a la problemàtica dels locals comercials tancats. El projecte, batejat amb el nom de 'Reobrim els locals buits', cerca omplir d'art, materials artístics i elements promocionals els aparadors en desús per tal de fomentar la compra o lloguer del local en qüestió. Al mateix temps, es dona una oportunitat als estudiants per tal de plasmar a la via pública un projecte desenvolupat a l'aula. 

Berta Belaskoain, professora de Disseny de 2n de Batxillerat, ha explicat que des de l'Ajuntament se'ls ha fet la proposta i llavors s'ha treballat cada aparador per grups. Els alumnes van plantejar una idea a partir de diferents treballs i projectes ja fets a l'escola. A més a més i per donar un toc de color, enguany els aparadors s'han il·luminat i així el seu aspecte ha quedat lligat a l'ambient comercial de les Festes de Nadal. Ara aquests aparadors es mantindran amb aquesta decoració fins al febrer.

Segons Belaskoain, el projecte "apropa als alumnes a la realitat" a través d'una iniciativa que els permet sortir de les aules i relacionar-se amb un client, que en aquest cas és l'Ajuntament. També poden posar en pràctica el muntatge i desmuntatge d'un espai i així veuen quines eines i recursos necessiten per dur-ho a terme més enllà de tot el que tenen a l'aula on treballen normalment. Els alumnes que han participat en la segona edició d'aquesta iniciativa tenen entre 17 i 18 anys i és la primera vegada que porten a terme una activitat d'aquestes característiques.

L'Andrea Vázquez i l'Emma Serra dón dues de les alumnes que han "vestit" un aparador buit de la capital de l'Urgell. Valoren positivament la iniciativa perquè els ha permès "posar en pràctica" tot el que aprenen a l'aula. En el seu cas, han utilitzat les maquetes que havien fet uns companys seus del centre per decorar un aparador amb una mena de ciutat en miniatura que es veu amenaçada per un núvol de tempesta que s'ha recreat amb coto fluix i llums led.

La regidora de Promoció Econòmica de Tàrrega, Núria Robert, ha explicat que la campanya es pot desenvolupar gràcies als contractes d'acomodat que l'Ajuntament firma amb els propietaris dels locals, que els cedeixen a canvi del pagament de la llum. L'objectiu no és altre que aquests locals que han anat tancant a causa de la crisi econòmica o la pandèmia, tornin a obrir perquè des del consistori, estan convençuts que si a un carrer hi ha comerços, "vol dir que hi ha llum i seguretat".

En la segona edició de la iniciativa per dinamitzar els locals comercials desocupats, l'Ajuntament de Tàrrega hi inverteix 15.000 euros, quantitat que es finança al 50% mitjançant una subvenció del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.

Comparteix

També t'interessarà