Obres en diumenge per a la climatització del Mercat del Pla per no afectar les vendes

s. espín
18-08-2015
  • Obres en diumenge per a la climatització del Mercat del Pla per no afectar les vendes

Les obres per instal·lar climatització al Mercat del Pla van començar la setmana passada i la Paeria tenia previst acabar-les aquest mes, aprofitant el tancament temporal de les seues botigues. No obstant, finalment es prolongaran durant més temps, de manera que l'ajuntament ha programat els treballs en quatre diumenges, per tal de no afectar el funcionament normal de l'outlet ni les vendes. Així, actualment està en marxa una primera fase de les obres que finalitzarà el 24 d'aquest mes, dia en el qual el Mercat reobrirà després de les vacances (va tancar el dia 10). Després, els treballs per acabar la climatització continuaran els quatre diumenges de setembre i octubre, coincidint amb els dies que l'equipament està tancat.

La Paeria va treure a concurs aquest projecte per114.523 euros i va sortir a informació pública a finals de juliol amb un termini de trenta dies per poder presentar al·legacions. Tanmateix, les obres ja van ser adjudicades la setmana passada a l'empresa Kreum. Sobre això, l'ajuntament va recordar que el decret del passat 15 de juliol pel qual es va aprovar el projecte establia "encarregar a l'Empresa Municipal d'Urbanisme perquè des de la notificació del present acord procedeixi al desenvolupament i execució de les obres".

L'edifici del Mercat del Pla va ser rehabilitat fa menys de dos anys i llavors no es va instal·lar climatització al·legant que el projecte, que va costar gairebé un milió d'euros, ja incloïa un aïllament tèrmic i un sistema informàtic de ventilació que la feia innecessària, així com uns ventiladors i sensors de CO2 per detectar si a l'interior hi ha aire viciat i obrir les finestres per renovar-lo. El Pla va reobrir fa un any i mig com a outlet en règim de concessió i tant els treballadors com els clients han pogut comprovar com el sistema alternatiu a la climatització no ha resultat efectiu. I és que, segons van indicar empleats de l'outlet, a l'estiu s'ha arribat als 37 graus a l'interior de l'edifici i a l'hivern hi fa molt fred. Per aquesta raó, el consistori ha optat finalment per costejar les obres per instal·lar climatització convencional i acabar amb aquest problema, d'acord amb el concessionari.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta