Obres a l'església d'Alpicat per poder reobrir-la aquest hivern

MARÍA MOLINA
22-08-2019
  • Obres a l'església d'Alpicat per poder reobrir-la aquest hivern

El bisbat de Lleida ha iniciat les obres de reparació de la teulada de l’església de Sant Bartomeu, tancada al culte des del 17 de febrer d’aquest any per despreniments a la nau principal. Segons fonts de la diòcesi, s’hi ha col·locat una gran bastida i una grua. La intenció és que els problemes de l’estructura quedin resolts a finals d’any o primers del 2020. Les mateixes fonts van afegir que la processó de la festa major de demà divendres es durà a terme al voltant del temple i els oficis religiosos es faran a la sala La Unió, que acollirà totes les celebracions mentre durin els treballs.

El tancament es va adoptar arran dels informes dels tècnics del bisbat que van aconsellar tancar-lo per motius de seguretat, ja que es tracta d’un edifici antic i no se sap com poden estar les bigues de l’estructura.

La reparació costarà uns 150.000 euros i la diòcesi està buscant formules per finançar-los

El cost aproximat de l’arranjament està valorat en uns 150.000 euros i la diòcesi busca ara fórmules per al finançament. El d’Alpicat va ser el cinquè temple a tancar portes per problemes estructurals després de Rosselló, Almenar, la Granja d’Escap i Algerri. L’església del Palau ha sigut la sisena el passat cap de setmana al detectar despreniments en el seu interior.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?