⏯️ Ohla, un projecte per visibilitzar i inspirar els dislèctics

M. CODINAS
06-06-2020
  • Projecte per visibilitzar i inspirar els dislèctics ohla dislèxia Flavià Boleda

“La dislèxia és una habilitat que influeix de forma directa en l’aprenentatge o, dit en altres paraules, és tenir la fantasia de poder escriure o llegir paraules desordenades, paraules que els altres no veuen.” Així defineix el seu trastorn Flavià Boleda, un jove de Verdú de 21 anys, en un dels vídeos que ha realitzat per donar a conèixer les seues aptituds en el marc d’un treball acadèmic del grau superior de Publicitat i Màrqueting que cursa en el qual havia de crear la seua marca personal.

D’aquí va nàixer Ohla, un projecte de Responsabilitat Social Corporativa amb el qual Flavià aspira a poder ajudar gent que, com ell, té dislèxia. “Una amiga que és professora em va corregir les faltes del text d’un dels vídeos que estava fent per al meu treball i li va agradar tant que em va demanar si el podia utilitzar com a recurs pedagògic a l’institut on treballa”, va explicar Boleda, que va afegir que “és quan vaig veure que, a través de la meua pròpia marca, podia envalentir gent amb aquesta afectació perquè no es donin per vençuts”.

Quan a Flavià li van detectar dislèxia fa 4 anys després de tenir dificultats a l’escola, les coses van anar a millor, li van fer un pla d’ensenyament adaptat i el curs vinent començarà a estudiar disseny gràfic als Estats Units. “El meu és només un punt d’inici, el meu objectiu és donar a conèixer que la dislèxia realment no és un problema tan gran, i que la gent sàpiga que si es detecta a temps no ha de ser necessàriament tan limitant”, va dir. Així mateix, a Flavià ja li han ofert fer algunes xerrades en diversos instituts i s’ha posat en contacte amb el doctor Josep Cruz, que encapçala una associació per a dislèctics a Lleida, perquè faci una microponència per a Ohla a fi de fer un gir a la percepció que té la gent sobre aquest trastorn.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta