⏯️ Orgull a la Vall Fosca en la preestrena de la pel·lícula 'Els encantats' que acull la Pobleta de Bellveí

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
21-05-2023
Actualitzat: 21-05-2023 11:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Orgull a la Vall Fosca en la preestrena de la pel·lícula 'Els encantats' que acull la Pobleta de Bellveí
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez (ACN)

La Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), ha atret al llarg d'aquest dissabte veïns del territori que han assistit a la preestrena de la pel·lícula 'Els encantats', de la directora Elena Trapé. I és que més enllà de la seva història, el film permetrà als espectadors veure a la pantalla gran diferents indrets de la vall que van esdevenir localitzacions del rodatge. Per la seva part, Trapé, ha explicat que la projecció vol ser un "agraïment" a l'acollida i la implicació de la gent de la zona durant el període de gravació que van passar-hi.

La projecció de la pel·lícula 'Els encantats' s'ha fet a les 22.00 hores de la nit en una carpa amb desenes de cadires i una pantalla de grans dimensions, que s'ha habilitat vora la pista de bàsquet de la Pobleta de Bellveí. D'aquesta manera, els espectadors s'han pogut resguardar de la pluja que cau de manera intermitent sobre la zona aquest dissabte.

Així, l'esdeveniment ha comptat amb l'assistència de veïns de diferents punts de la Vall Fosca. Un d'ells és el Ramon Caselles, que fa 40 anys que viu a la Pobleta de Bellveí i que ha explicat que se sent "orgullós del film perquè aquest ha pensat en la nostra Vall", ja que no se'n parla prou, segons ha expressat. Així mateix, la Núria, una altra veïna, ha assistit amb un grup d'amics i familiars a la preestrena. "Jo crec que la projecció permetrà donar a conèixer la Vall Fosca i la seva gent acollidora, ens fa molta il·lusió", ha celebrat. "Vam estar encantats amb la presència de l'equip, que tornin a gravar-ne una altra", ha exclamat entre somriures.

Hores abans de la preestrena del film, la directora Elena Trapé, i part de l'elenc d'actors, Laia Costa, Pep Cruz i Ainara Elejalde, ja s'han deixat veure a la carpa per atendre als mitjans de comunicació. Trapé s'ha mostrat contenta perquè l'esdeveniment s'hagi pogut portar a terme a la Vall Fosca. "Ens feia molta il·lusió fer la preestrena aquí perquè a la pel·lícula hi han participat molta gent del territori", ha indicat. La projecció "és un agraïment a la gent per tot el viscut aquí", ha afirmat. La directora ha explicat també que la Vall Fosca "és un altre personatge" del film que ajuda a explicar els sentiments del personatge principal.

I la protagonista no és altra que l'actriu Laia Costa, qui s'ha mostrat també il·lusionada per tornar a un lloc especial. "Quan vas a gravar fora de casa durant mesos, sempre penses com serà. A la Vall Fosca, sobretot a la Pobleta, vam trobar una família que ens va cuidar i aquests darrers dies m'he retrobat amb part d'aquestes persones", ha expressat. "És maco que la gent s'impliqui amb la gravació i cuidi l'equip, no sol passar gaire", ha afegit.

Per la seva part, l'actor Pep Cruz ha explicat que, 15 dies abans del rodatge, va venir a conèixer el poble i sobretot l'Agustí, veí d'Antist que inspira el seu personatge i amb qui ha compartit una estona durant la preestrena. "És un home encantador, em va donar la mesura humana", ha dit Cruz. En aquest sentit, l'actor ha comentat que durant el film "parlo algunes paraules amb pallarès" i ha valorat també la naturalesa de la Vall Fosca. "No sé per què es diu així si amb els seus paisatges impregna de llum tot el film", ha assenyalat.

En la mateixa línia, l'actriu Ainara Elejalde, ha comentat que el paisatge de la Vall Fosca la va "ajudar molt" a l'hora de definir el seu personatge.

Comparteix

També t'interessarà