Oriol Colomé: “És un somni tenir a Sort un estadi de freestyle així”

XAVIER MADRONA
01-07-2019
  • Oriol Colomé: “És un somni tenir a Sort un estadi de freestyle així”

“És un somni tenir a Sort un estadi de freestyle així i cal lloar l’esforç que ha suposat fer una obra d’aquesta importància, però hem de seguir treballant, aconseguir fer-hi un segon rull i integrar-lo amb l’exterior i amb la zona verda perquè els visitants el puguin gaudir.” El que parla meravellat de la flamant instal·lació que acull el Mundial d’estil lliure o freestyle al riu Noguera Pallaresa és l’experimentat palista de Sort que, alhora, és seleccionador estatal, Oriol Colomé.

En declaracions a aquest diari, aprofitant la jornada d’entrenaments d’ahir abans que es reprengui avui la competició, Colomé va destacar del camp de regates “una zona fixa a l’exterior que ens permet tenir grades i carpes per al públic. I després hi ha el rull en el qual hem aconseguit fixar les peces perquè no es mogui encara que baixi molt cabal d’aigua”.

En aquest sentit, diversos palistes, en especial ell i el basc Gorka Goikoetxea, van treballar braç a braç amb l’enginyer perquè sigui una instal·lació que ha rebut grans elogis. “Aquest últim mes hem buscat que tingués més profunditat, un retorn més bo, millorar també la velocitat... Dit això, s’haurà de fer un manteniment anual de la instal·lació”, va explicar Colomé. En relació amb l’equip estatal, en el qual hi ha majoria de lleidatans, Colomé creu que les possibilitats de medalla se centren, sobretot, en el gironí Quim Fontané per revalidar el títol mundial en K1, i en júniors dames amb les palistes del Kayak Sort, Ona Baró, Arboló Rafel i Sílvia Gallego.

Pel que fa a la categoria sèniors, a banda del gran favorit Fontané, veu Adrià Boix, del Salt Ter, entre els cinc primers, i Kira Carreto, Ian Salvat i Adrià Ovando al Top 20. En júniors home, el seu pronòstic és que Unai Silva pot colar-se entre els deu primers.

Sobre les aspiracions olímpiques de l’estil lliure, Oriol Colomé creu que s’està en el bon camí.

S’està treballant a fer les millores que es necessiten com ja s’ha vist als últims mundials. D’una banda, seria una cosa molt positiva perquè hi hauria més mitjans, però al ser les places olímpiques més restringides hi ha el perill que encara fos més minoritària”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?