Oriol Pou: "Crec que tothom té alguna mena de por a agafar el virus"

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
30-04-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Oriol Pou: "Crec que tothom té alguna mena de por a agafar el virus"

L'Oriol Pou és un palauanglesolí de 21 anys, que ha rebut la primera dosi de la vacuna AstraZeneca, ja que fa pràctiques en una escola de Lleida. Ens explica que tant a l'escola, com fora d'ella intenta utilitzar totes les mesures de seguretat possibles per minimitzar el risc de contagi.


Quina és la teva feina?

Sóc estudiant d'Educació Primària a la Universitat de Lleida i actualment estic fent pràctiques a l'Escola Ciutat Jardí de Lleida.

Has treballat durant tota la pandèmia?

He estat fent pràctiques des del setembre amb l'inici del curs escolar, i acabo ara al mes de juny.

Has passat el Coronavirus?

No, per sort no l'he passat, però en qualsevol moment podria contagiar-me.

Tenies por d'infectar-te del virus?

Crec que tothom té alguna mena de por a agafar el virus, ja sigui per protegir-se a ell/a mateix/a o per protegir al seu entorn, sobretot família i avis/es.

Com et protegeixes a la feina?

Doncs a la feina la higiene de mans és essencial per mi, i sempre intento utilitzar les mascaretes FFP2 a l'escola, per minimitzar el risc.

Quan et van dir que tenies la possibilitat de posar-te la vacuna, quina va ser la teva primera reacció, i per què vas decidir vacunar-te?

Al ser practicant d'una escola, no sabia si entrava dins del personal essencial per a poder vacunar-me. No m'ho vaig pensar dues vegades. A casa meva, tant la meva mare com jo ja estem vacunats, i això ens ajuda a tranquil·litzar una mica l'ambient.

Com es diu la vacuna que t'han posat i quantes dosis tens ja?

M'han ficat la vacuna d'AstraZeneca, i una dosi d'aquesta. En teoria, la segona em toca d'aquí a un mes, però ja veurem el que es decidirà. Jo em vacunaré segur.

Has notat algun canvi en el teu cos després de la vacunació (símptomes secundaris)?

L'endemà de ficar-me la vacuna d'AstraZeneca, sí que vaig sofrir algun efecte secundari. Vaig tenir febrícula, puntualment alta però sense superar els 38°. També vaig sentir un malestar general a tot el cos i mareig. A banda d'això res més.

Tens por ara de contagiar-te de la Covid-19?

No personalment, però sí que segueixo patint pels del meu entorn, tant per la meva família, com per les famílies de les professores i els infants de la meva aula.

Has notat millora en la teva qualitat de vida?

No, segueix sent la mateixa que abans de vacunar-me.

Comparteix

També t'interessarà