Paeria i UdL demanen ajut a Mas per resoldre el finançament de Gardeny

SEGREcom
26-07-2014
  • Paeria i UdL demanen ajut a Mas per resoldre el finançament de Gardeny

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar ahir al ple municipal que aquest dijous va mantenir, juntament amb el rector de la UdL, Roberto Fernández, una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, per demanar el seu suport en la recerca d'una solució al problema financer del parc científic de Gardeny i la resta de parcs catalans. "Hi va haver un esperit constructiu excel·lent i ens van transmetre tota la voluntat que els parcs tinguin viabilitat i funcionin. Treballaran amb l'Estat per aconseguir-ho", va afirmar. El parc de Gardeny deu encara 39,9 milions d'euros dels crèdits que van finançar la seua posada en marxa i és inviable que pugui retornar-los en les condicions establertes. Aquest mes el Parlament ja va instar la Generalitat a renegociar aquests crèdits amb Madrid. El ple d'ahir va aprovar (vegeu SEGRE de dimecres) sol·licitar un ajornament de les quotes per retornar el 2014, 2015 i 2016 per import de 9 milions. A preguntes de l'edil de CiU Miquel Padilla sobre les condicions d'aquesta pròrroga, Ros va indicar també que dimecres es va reunir amb la secretària d'Estat d'Investigació, Carmen Vela, que va assegurar que al desembre hi haurà un reglament que fixarà les condicions i que requerirà l'elaboració d'un pla de negoci i un pla financer de retorn, a més de les garanties per comprometre.

Els dos principals punts del ple van ser la modificació del pressupost, que desvia un milió d'euros del fons de contingència a altres despeses, com el pla d'ocupació, i la liquidació dels comptes del 2013. El PP va ser molt crític, especialment amb aquest segon punt, i va acusar el govern de "mala gestió", d'"hipotecar el futur de la ciutat" amb alts impostos i endeutament i de pagar tard als proveïdors (a 120 dies). La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, li va retraure la seua "visió apocalíptica", va assenyalar que el deute és manejable i va remarcar que les taxes municipals són sols un 7% de la pressió fiscal total, mentre que han pujat molt més impostos que depenen de l'Estat (IVA i IRPF) que l'IBI. Ros va destacar els serveis que ofereix la Paeria, "mentre l'Estat perd 12.000 milions perquè el BBVA es quedi CatalunyaCaixa". Antoni Postius (CiU) va censurar el "descontrol en la despesa" i el deute de "200 milions", però es va abstenir en la votació. CiU va criticar que la Paeria cedeixi 600 m² de solars al costat del Mercat del Pla a la firma Jamstores a un preu de sols 300 € al mes, a més d'adjudicar-li un contracte de dinamització. Postius va reclamar "més transparència" i Vilella va censurar que Jamstores tanqui a l'estiu.

El ple va aprovar per unanimitat una moció de suport als treballadors del Condes de Urgel, arran del tancament de l'hotel, i una declaració per la pau a Gaza. També es va aprovar una moció de CiU per difondre el dret a decidir, amb oposició del PP. En canvi, el PSC va rebutjar una altra moció de CiU per permetre accés a l'oposició als centres cívics. Finalment, el regidor de Medi Ambient, Josep Barberà, va explicar, en resposta al PP, que no veuen necessari tallar les plantes macròfites que envaeixen el curs del riu Segre i que tenen controlada la mosca negra.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta