‘Paga extra’ d’11,5 euros a cada pensionista de Lleida per l’IPC

REDACCIÓ
21-02-2019
  • ‘Paga extra’ d’11,5 euros a cada pensionista de Lleida per l’IPC

Un total de 95.759 pensionistes lleidatans han rebut des d’ahir un pagament únic addicional a la seua pensió per la desviació de preus del 2018 (IPC), que van pujar un 0,1 per cent per sobre de l’1,6 per cent previst als pressupostos generals de l’Estat.

A la província de Lleida, el ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social ha destinat 1,1 milions d’euros a aquest pagament extra, que s’ingressarà a part de la pensió habitual, cosa que fa un ingrés mitjà per pensionista d’11,5 euros.

Segons va informar el ministeri, aquesta pagueta s’aplicarà a les pensions de jubilació, incapacitat, viudetat i orfandat, les pensions mínimes i Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa (SOVI), així com les pensions no contributives.

A Catalunya s’han destinat a aquesta finalitat un total de 22,8 milions d’euros a repartir entre 1,6 milions de pensionistes (13,6 € de mitjana per persona), mentre que al conjunt de l’Estat, l’import destinat arriba als 123,4 milions d’euros per a un total de 9,37 milions de pensionistes (13,1 €).

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta