⏯️ Pagesos del Baix Segre comencen la campanya de l'albercoc amb una producció de "bona" qualitat

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Pagesos del Baix Segre comencen la campanya de l'albercoc amb una producció de "bona" qualitat
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez

Pagesos del Baix Segre han iniciat la collita dels primers albercocs de la temporada. Oriol Teixidó, un agricultor de Seròs, ha informat que la producció i la qualitat dels albercocs varien segons la varietat i la finca, tot i que en general es consideren "normals cap a bones". Estima que enguany recollirà una quantitat similar o lleugerament superior a l'any passat. No obstant això, els factors meteorològics han afectat negativament la producció de cireres, provocant el trencament de la pell en algunes varietats més primerenques.

Teixidó ha destacat que la campanya de recol·lecció de les varietats més primerenques d'albercoc ha començat amb una producció "bona" i una qualitat dels fruits també favorable. Tot i això, ha assenyalat que cada finca pot experimentar diferències en la producció i la qualitat dels albercocs. En aquest sentit, ha instat a estar atents als preus del mercat, que, de moment, són "favorables", tot i que ha advertit que els costos de producció han augmentat considerablement.

Pel que fa a la cirera, l'any passat es va observar una producció excepcionalment alta, però enguany es preveu una baixada en la producció, principalment a causa de les condicions meteorològiques adverses, com les pluges durant el mes de març, que van afectar la floració dels arbres. Les pluges recents també han causat problemes amb el 'cracking' de les cireres més primerenques, tot i que altres varietats més resistents no han resultat afectades.

En resum, Teixidó confia que, amb un temps favorable, es pugui dur a terme una campanya exitosa per a les varietats de cirera que han evitat els problemes relacionats amb les pluges.

Comparteix

També t'interessarà