Pagesos dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues s'uneixen en una plataforma

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Pagesos dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues s'uneixen en una plataforma
    Peu de foto: 
    Plataforma del Manifest del Gran Urgell

El sector agrari de Ponent que s'ha vist afectat pel tancament del canal d'Urgell i el Segarra-Garrigues ha creat la Plataforma Manifest del Gran Urgell. Aquesta agrupa els representants dels principals sindicats i cooperatives agràries, Afrucat, entre altres organitzacions. El seu objectiu és fer front comú per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l'aigua a les administracions davant la crisi de la sequera. En la primera reunió celebrada divendres a Miralcamp (Pla d'Urgell), els 400 assistents van acordar mobilitzar-se fins a Barcelona el pròxim dia 24 de maig per reivindicar les seves demandes al Govern i conscienciar també a la població de la importància de vetllar pel sector agrari.

Concretament, els pagesos tenen previst sortir des de Golmés en caravana i un cop arribats a Barcelona fer una primera parada a la plaça Sant Jaume, on s'ubica la seu del Govern. Posteriorment, el recorregut previst arribaria també fins a la seu de la Comissió Europea al passeig de Gràcia. 

D'aquesta manera, els manifestants volen fer visibles les seves demandes i també alertar la societat que sense les collites de proximitat de fruites, cereals, entre altres, s'haurà de comprar aquests aliments a tercers països i això es traduirà, segons diuen, en un augment considerable dels preus.

Comparteix

També t'interessarà