Pàmies exigeix a Salut poder seguir venent estèvia

SEGREcom
23-11-2016
  • Pàmies exigeix a Salut poder seguir venent estèvia

L’empresa de Balaguer Pàmies Hortícoles SL, amb el suport de l’Associació Dolça Revolució, va presentar ahir al·legacions en els serveis territorials de Salut a Lleida després que l’Agència de Salut Pública de Catalunya hagi ordenat a productors i distribuïdors d’estèvia retirar de la venda aquesta planta o les seues fulles seques, utilitzades per a tractaments d’hipertensos o diabètics, entre altres malalties. Des d’aquesta empresa van defensar que diferents pronunciaments dels Tribunals de Justícia Europeus "permeten que aquesta planta estigui legalment a l’abast dels consumidors d’Alemanya, Itàlia i altres països de la UE".

En aquest sentit, van reclamar al conseller de Salut, Toni Comín, que faci marxa enrere en aquest "despropòsit" i, en cas contrari, no van descartar acudir a la Defensora del Poble Europeu, ja que "s’estaria violant el principi bàsic fundacional de la UE, que és la lliure circulació de persones i mercaderies". Des de Pàmies Hortícoles SL van assegurar que continuaran comercialitzant estèvia.

D’altra banda, un dels fundadors de Pàmies Hortícoles, Josep Pàmies, té previst declarar avui als jutjats de Balaguer pel cultiu de plantes de cànem amb finalitats terapèutiques.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?