redacció
05-10-2015
Actualitzat: 05-10-2015 16:18
  • Passió pel 'running'

Lleida va viure ahir autèntica passió pel running, concentrant més d'un miler d'atletes en tres curses populars, totes puntuables per a la Lliga Ponent. La Cursa del Caragol de Linyola, que va assolir la setena edició, va reunir prop de 650 participants; 350 es van donar cita en la tercera Cursa Cafè dels Artistes-Sant Miquel de Bordeta i Magraners, i un centenar van debutar en la primera edició de la Cursa de les Carabasses de Sedó, així que la província va ser un formiguer d'activitats relacionades amb l'atletisme, ja que també es van celebrar caminades i curses infantils.

La Cursa del Caragol, amb 10 quilòmetres de traçat, va ser per a Josep Maria Castelló (Xafatolls), amb un temps de 36:11, i el van acompanyar en el podi de la categoria masculina els seus companys de club Jaume Grau, a set segons, i Josep Llobera, a 37. En la categoria femenina, l'atleta independent Gemma Bonjorn es va imposar amb un crono de 43:36, seguida d'Adriana Daza i Marta Altisent, representant de Club Excursionista de Linyola, amfitrió de la prova. La caminada popular, d'uns 7 quilòmetres, va transcórrer en un 90 per cent per camins.

La tercera edició de la Cursa Cafè dels Artistes-Sant Miquel va comptar amb dos circuits de 10 i 5 quilòmetres. Antoni Carulla (Runner's Balaguer) va ser el vencedor de la prova de 10.000 metres, imposant-se a Josep Pascual (Esports Querol-Sherpa Grup) i al seu company de club Manel Oliva. En categoria femenina, la victòria va ser per a Yolanda Cebrián, del Lleida UA, davant de Mònica Riera (Trèvol Lleida) i Luz Moreno (Corre i Vola). Bashir Butt (Lleida UA) i Olivia Bellaubí es van imposar en els 5 quilòmetres.

La Cursa de les Carabasses de Sedó també va comptar amb dos traçats de 10 i 5 quilòmetres en el debut al circuit de la Lliga Ponent. Francisco Javier Cebrián i Xènia Oller van ser els vencedors de la prova llarga, amb triomfs d'Ahmed Hfairi i Isabel Pascual a la curta. Després d'aquestes tres curses, la Lliga reprendrà l'activitat el dia 12 amb la prova dels 10K de l'Aeroport d'Alguaire.